Handžar Hilijard

Izvor:
Politički.rs, Foto: Ilustracija

Američki ambasador ponovo posetio Sremsku Mitrovicu. Carski grad navikao je na njihove posete. Zna se i razlog. Ne interesuje ih istorija, kurtoazno odu do Carske palate da ne bi ispali nekulturni.

Autor: Danko B. Marin, dobrovoljac sa Jamajke u redovima JKVuO, Foto: Slobodan Penezić Krcun

Mitraja, Mitrovkulja, Kenjigrad na reci Kenjari je američka sigurna kuća. Imaju u njoj svog sigurnog čoveka. Sigurnom kućom ne čini je četničurda, američki čovek.

Čovek iz senke je.levičar dugog staža, naravno i član JULa, ministar informisanja ,,mračnog“ Slobodana Miloševića.

Po dozu istorije i četništva redovno se ide u Pranjane. Mesto je postalo deo američke istorije zahvaljujući akciji Čiča Draže i njegovih četnika. Godine 1944. tamo je obavljena ,,Halijard“ operacija. Četnici i narod omogućiše spas savezničkim vazdušnim ratnicima, pilotima i pratećim članovima bombarderskih posada. Oko 520 njih je izbavljeno od Nemaca i Bugara koji su ih na licu mesta ubijali. Komunistička istorija Čerčilovog Tita sve je prekrila mrakom.

Od skoro američki ambasadori redovno idu u Pranjane (i ambasadorke – Meri Vorlik je bila tamo, naravno i u Sremskoj Mitrovici). Novokomunistički frikovi ne prave im problem prilikom poseta. Matore komunjare uhvati dodatna doza demencije… Hoće to od Trumanovih jaja, istog onog Trumana koji je posthumno odlikovao generala Dragoljuba Mihailovića.

Dva i po minuta trejlera filma ,,Heroji Halijarda“ u Sarajevu i digao se sarajevski cunami zbog istorijskog revizionizma.

,,Sarajevo film festival“ uputio je zvaničan poziv da se dođe na festiva. Niko tamo ne učestvuje nepozvan!

Voljen ili ne Radoš Bajić se odazvao pozivu uz ogradu da će film koji snima imati premijeru u Beogradu na jesen. 90 sekundi trejlera izazivaju i burnu reakciju gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić. Prihvatiše ,,pametari“ fildžan države, fildžanske istorijske pameti. Iste ,,pameti“ su sve AVNOJ fildžan kvazidržave.

Film Radoša Bajića dobio je pre završetka dobru reklamu. Ko zna?

Možda iduće godine Sarajevo film festival bude imao premijeru?

,,Handžar divizija“ spasava stotine savezničkih avijatičara od četnika koji hoće, napadaju handžarlije da ih pokolju, Dino Merilin muzika,… Ovacije slede u to sam siguran.

Siguran ali 99% da 10. oktobra ako se na beogradskoj premijeri pojavi Kristofer Hil drOgosrPijanština neće imati pokušaj sprečavanja premijere.

,,Pomažeš sprdati?“

Ne, samo sad govorim o levim i desnim tokovima SAD novca.

5 1 glas
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare