Autobus iz Subotice koji prevozi srpsku decu sa KiM vraćen sa administrativnog prelaza!

Izvor:
Politički.rs, Foto: Goran Maksimović

Autobus koji u organizaciji “Dečje radosti” prevozi decu od Šilova do Subotice, jutros oko šest sati je zaustavljen na administrativnom prelazu Bela Zemlja, kod Končulja, i nije mu dozvoljen ulazak na KiM.

Foto: Goran Maksimović

Deca su sa roditeljima po kiši čekala autobus u Šilovu, a kasnije je javljeno da je autobus zaustavljen na Končulju.

Roditelji su posle svega bili prinuđeni da sa svojom decom pređu preko administrativnog prelaza peške i po kiši.
Autobus kojim se prevoze deca, jutros je došao iz Subotice.

Po rečima organizatora putovanja Zorana Maksimovića iz humanitarne organizacije „Dečja radost“ u Gnjilanu, koja po četrnaesti put organizuje akciju „Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama“, kosovski policajac je saopštio vozaču autobusa da ne poseduje adekvatna dokumenta koja se koriste u međunarodnom putničkom saobraćaju i naložio da vrati vozilo sa punkta.

Foto: Goran Maksimović

Humanitarna organizacija „Dečja radost“ Gnjilane u saradnji sa subotičkim osnovnim školama „Sonja Marinković“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Jovan Mikić“ i „Ivan Goran Kovačić“ u periodu od 2. do 11.septembra organizuju tradicionalnu akciju „Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama“ Subotica 2022.

Ova akcija predstavlja jedinstveno mesto druženja, kreativnosti, ljubavi i iskrenog prijateljstva. Realizuje se od 2008. godine, a njen osnovni cilj je okupljanje srpske dece obuhvaćene programima organizacije „Dečja radost“ koja žive u enklavama na Kosovu i Metohiji, druženje sa vršnjacima, upoznavanje kulturno-istorijskih znamenitosti Subotice i pohađanje škole.

Deca će tokom boravka u Subotici pohađati školu sa svojim domaćinima i učestvovati u vannastavnim aktivnostima.
Mališani sa Kosmeta dolaze iz sledećih mesta: Babin Most opština Obilić; Poneš, Šilovo, Pasjane, Kmetovce opština Gnjilane, Korminjane opština Kosovska Kamenica; Vrbovac, Grnčar, Binač, Klokot opština Kosovska Vitina.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare