Dramatični snimci iz Vinče: Požar guta sve pred sobom

Izvor:

I dalje traje požar na staroj gradskoj deponiji u Vinči, koji je zahvatio veliku površinu. Stara deponija je trebalo da bude zatvorena do kraja prošle godine, ali se stalno odlaže rok za to i za otvaranje nove sanitarne deponije, poručuju iz Centra za lokalnu samoupravu.

Sinoć su se pojavili snimci na društvenim mrežama na kojima se vidi kako je veliki požar izbio na deponiji u Vinči. Požar još uvek nije ugašen, a fotografije i snimci pokazuju da je vatrena stihija zahvatila veliku površinu.

Iz CLS navode da je neophodno, nakon gašenja živog plamena, hitno nasuti novi soj peska i zemlje kako se vatra ne bi dalje razbuktavala i vraćala.

“Stara deponija je trebalo da bude zatvorena do kraja prošle godine, ali se stalno odlaže rok za to i za otvaranje nove sanitarne deponije. Razloga za odlaganje je bilo mnogo: pojava klizišta i na staroj i na novoj deponiji, sporost izvođača radova, kao i čekanje na dozvole. Ovo je apsolutno nedopustiva situacija, kojom se dovodi u pitanje zdravlje i bezbednost Beograđana”, poručuju iz ove organizacije.

Кorisnici društvene mreže Tviter javili su da se požar vidi iz Pančeva i objavili snimke na kojima se gusti dim širi Vinčom.

Eko straža upozorila je da su dioksini i furani opasne kancerogene materije, te da građani moraju biti oprezni.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Eko Straža (@ekostraza)

„Vinča upravo, ko je na udaru ponašajte se kao da je u pitanju hemijski napad. Dioksini i furani su najopasnije kancerogene materije u prirodi. Od izdajničke gradske vlasti, gradskih i republičkih institucija ne očekujte obaveštenja, verovatno je da će i negirati ovu sliku. Već su to radili ranije“.

Prema prvim nezvaničnim saznanjima, koje prenosi portal Žig info, manji požar je tokom jučerašnjeg dana zahvatio deponiju u Vinči, a zatim je došlo do sagorevanja metana, te se požar proširio.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare