Kovačević (Nova D2SP): Kad dođemo na vlast radnici će imati 13. i 14. platu

Izvor:
GLEDAJ.RS, Foto: Nova D2SP

“Već smo u mnogo navrata iznosili predloge za ekonomski napredak Srbije, rekli smo da je ekonomski patriotizam prva stanica ka ekonomskom integritetu koji kao narod još nikad nismo osvojili”, rekao je Vladimir Kovačević, predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP) i dodao da je današnji Međunarodni praznik rada prava prilika da se istakne predlog stranke koju predvod,  a koji se odnosi na 13. i 14. platu.

“Svaki poslodavac, koji je tokom prethodnih 12 meseci isplatio uredno svojim radnicima platu i uredno platio poreze i doprinose na plate svojih radnika državi, stiče pravo isplate radnicima 13. plate pred godišnji odmor i 14. plate pred Božić, bez plaćanja poreza i doprinosa ” istakao je je Kovačević.

On je pojasnio da država na taj način ne bi bila nimalo oštećena jer je uzela od poslodavaca i radnika ono što je htela na predhodno 12 isplaćenih plata, a poslodavci bi konačno došli u priliku da pokažu svojim radnicima da su na istoj strani naspram države.

Foto: Nova D2SP

Predsednik “Nove D2SP” smatra bi ovakav program prvi put izvršio pritisak na državu da sledi inicijativu poslodavaca i naglašava da se stranka koju predvodi  takođe zalaže da se u javnosti plata iskazuje kao bruto, a ne, kao dosad, po neto osnovici.

“Na taj način bi svi radnici uočili da zapravo zarađuju 60 odsto više sredstava od onih što nose kući, pa bi, konačno, počeli da postavljaju pitanja svojoj državi šta radi sa 60 odsto sredstava koji su oni zaradili, poslodavci isplatili i na šta su utrošeni”, istakao je  Kovačević u saopštenju dostavljenom medijima.

“Vreme je za promene, mi ih zagovaramo svojim iskustvom zarad koristi svih i nadamo se da ćemo biti u prilici da ih sprovodimo već posle prvih narednih izbora”  poručio  je predsednik Nove D2SP.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare