Milićević: Studenti koji su dobili duple stipendije neće morati da vrate novac

Izvor:
Insajder, Fonet, Foto: Printscreen YouTube

Studenti koji su dobili duple stipendije, Ministarstva prosvete i “Dositeja” neće morati da vrate novac koji su dobili na konkursu Ministarstva, rekao je za Danas v. d. ministra prosvete Đorđe Milićević.

Milićević je objasnio da je Državna revizorska institucija (DRI) krajem prošle godine uputila Ministarstvu prosvete preporuke, koje su navedene i u ugovoru koji student potpisuje sa Ministarstvom, da ne može primati drugu stipendiju osim stipendije Ministarstva ili može birati koja mu stipendija više odgovara.

“Preporuka DRI je da se to u narednom vremenskom periodu ispravi. Vi znate da su preporuke DRI obavezujuće, ali to prosto ne znači ono što se pojavilo kao informacija u javnosti, mi ne želimo apsolutno ništa da otimamo studentima, već da uradimo zajednički nešto što je u interesu studenata”, rekao je Milićević.

On je ponovio da to ne znači da će se otimati novac ili tražiti da se novac vrati, kako to provejava u javnosti kao informacija, već da žele da nađu najbolje moguće rešenje uz konsultacije sa partnerima, koji će biti u najboljem interesu studenata.

Preporuka DRI-ja ide u smeru da nije pravedno da jedan manji broj studenata dobije više stipendija, a da ostali studenti ostanu bez stipendije.

“To je suština čitave priče. Mi na tome radimo i radićemo u narednom periodu”, zaključio je Milićević.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare