Polovina svih zaposlenih u Srbiji radi u Beogradu

Polovina svih zaposlenih radi u Beogradu

Nešto više od polovine pozitivnog neto rezultata cele privrede ostvarila su privredna društva iz Beogradskog regiona. Ova društva su ostvarila neto dobitak od 223 milijarde dinara, što je za 25,4% odsto više u odnosu na 2019. godinu.

Beogradski region je zabeležio i najveće povećanje broja zaposlenih, pa sa 543.692 radnika čini 44,6% ukupnog broja zaposlenih u privredi.

Preduzeća u Vojvodini su ostvarila pozitivan neto rezultat od 91,1 milijarde dinara, ali je on za 12,7% manji nego prethodne godine.

Uspešnije su u proseku poslovala i privredna društva iz Regiona Šumadije i Zapadne Srbije. Njihov neto dobitak, u iznosu od 60,2 milijarde dinara, na godišnjem nivou je uvećan za 10,4%, a porastao je i broj zaposlenih za 7.435 radnika, pa su privredna društva iz ovog regiona zapošljavala ukupno 223.747 radnika.

Najdinamičniji rast profitabilnosti je ostvaren kod privrednih društava u Regionu Južne i Istočne Srbije. Pozitivan neto rezultat ovog regiona je veći 2,6 puta od prošlogodišnjeg i iznosa je 58,8 milijardi dinara.

Posle prošlogodišnjeg gubitka od 1,5 milijardi dinara, privredna društva iz regiona Kosova i Metohije su iskazala neto dobitak u iznosu od 409 miliona dinara.

NOVA EKONOMIJA

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare