Sindikat Sloga: Ćutina najava o jednosatnoj obustavi rada – neodgovoran potez i rasipanje energije

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen/Nova.rs, Logo, Medija centar

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” ocenili su danas da je najava predstavnika Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute da će pozvati građane na jednočasovnu obustavu rada “olak i neodgovoran potez”, koji može “rezultirati otkazima”.

Predsednik tog sindikata Željko Veselinović je u saopštenju naveo da ta najava Jovanovića može rezultirati i “rasipanjem energije radnika za neki budući generalni štrajk koji će se konkretno ticati njihovog života i egzistencije”.

Istakao je “da je borba za životnu sredinu i zdravo okruženje od izuzetne važnosti za celu Srbiju” i da nema cenu, ali da, kako je naveo, “probleme ne treba mešati sa obustavom rada, jer te dve stvari nemaju nikakve veze”.

Dodao je da, po zakonu, “isključivo sindikat ima pravo i mogućnost da organizuje i pozove na štrajk”.

“Generalni štrajk pod ovakvim uslovima i neorganizovan je praktično nemoguć, a da ne ostavi ozbiljne posledice po sve one koji budu prihvatili poziv da učestvuju u obustavi rada, jer ih poslodavci mogu sasvim opravdano ostaviti na ulici”, rekao jeVeselinović.

Ocenio je i da su pozivi na “ad hok” štrajkove “idu u korist isključivo onima protiv kojih treba štrajk organizovati”.

Jovanović je rekao je da ukoliko ni nakon blokada u subote ne budu prihvaćeni zahtevi ekoloških organizacija o kompaniji Rio Tinto, uslediće radikalizacija protesta i poziv na jednočasovnu obustavu rada.

Jovanović je za jučerašnji list Nova rekao da će na jednočasovnu obustavu rada biti pozvani “bukvalno svi”.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare