U Novom Bečeju počeli radovi na izgradnji nove kanalizacione mreže i prečistača otpadnih voda

Izvor:
Beta, Foto: Politički.rs

U Novom Bečeju danas su počeli radovi na izgradnji više od 47 kilometara nove kanalizacione mreže u ovoj opštini, sa dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Realizacijom ovog projekta rešićemo jedno ozbiljno pitanje u ovoj opštini”, kazao je ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović, koji je prisustvovao početku radova sa predsednikom opštine Novi Bečej Sašom Maksimovićem, objavilo je ministarstvo.

U opštini Novi Bečej, u okviru projekta Čista Srbija, kako se podseća, biće izgradjeno 47,5 kliometara kanalizacije mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda u Novom Bečeju i Novom Miloševu, koja će obuhvatiti 17.000 stanovnika.

Momirović je naglasio da je u toku i završna faza projektovanja brze saobraćajnice od Sombora do Кikinde.

Istakao je da je država maksimalno posvećena tom saobraćajnom infrastrukturnom projektu, jer ta dva velika grada u Vojvodini treba da se spoje sa Кoridorom 10, kao i sve lokalne samouprave na trasi od Novog Bečeja, Bečeja, Кule.

“Očekujemo da ćemo u narednih par meseci krenuti sa izgradnjom te saobraćajnice i da ćemo u naredne četiri godine povezati Sombor i Кikindu najkvalitetnijom putnom infrastrukturom koja će biti na nivou najviših evropskih standarda”, rekao je Momirović.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare