Vučić: Povećanje plata u vojsci 25 odsto od 1. januara

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je sinoć da će zaposlenima u Vojsci Srbije, vojnicima po ugovoru, od 1. januara 2023. godine plate biti povećane za 25 odsto.

Vučić je za televiziju Prva rekao da je to način da pokažu da vojnici mogu da budu dobro plaćeni, jer su po njegovim rečima, prva i druga brigada dobro opremljene, ali slabo popunjene.

“Imate treću i četvrtu brigadu od Vranja do Kraljeva, to je Vojska Srbije”, kazao je predsednik, navodeći da “Beograd i Vojvodina praktično ne postoje”.

Kada je u pitanju obavezni vojni rok, Vučić je istakao da je ta odluka pred Skupštinom Srbije, ali da je on, “kao vrhovni komandant vojske”, za uvodjenje te obaveze.

“Mislim da to treba da bude kratak vojni rok… Da li će to biti tri ili četiri meseca, ili 100 dana, mislim da je to zaista ništa i u poredjenju sa iskustvom i znanjem i sa dugom koji, na kraju krajeva, svi imamo prema otadžbini”, kazao je predsednik.

Komentarišući to što se Srbiji zamera što kupuje novo naoružanje, Vučić je naveo da trka u naoružavanju u svetu traje od 1945. godine do danas.

“Na kraju, na svetskom nivou, pobedjuje taj koji ima oružje”, rekao je on.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Србољуб
Србољуб
1 godina pre

Јефтина демагогија.
Зна он, за кога ће војска да се одлучи, између грађана Србије и ” врховног команданта ”
Надам се, ускоро.