Čabarkapi izrečena presuda, robijaće 13 godina zbog pokušaja iznude i pokušaja ubistva

Čabarkapi izrečena presuda, robijaće 13 godina zbog pokušaja iznude i pokušaja ubistva

Viši sud u Beogradu je danas doneo presudu kojom je proglašen krivim Aleksandar Čabarkapa zbog iznude, iznude u pokušaju i dva ubistva u pokušaju.

Proglašeni su krivim i Milorad Radojičić zbog izvršenja krivičnog dela dela iznuda u pokušaju, Vuk Mitić zbog izvršenja krivičnog dela ubistvo u pokušaju, i Nenad Slavić zbog izvršenja krivičnog dela iznuda u pokušaju podstrekavanjem. pa ih je sud osudio na kazne zatvora i to:

– okrivljenog Aleksandra Čabarkapu na jedinstevnu kaznu zatvora u trajanju od 13 godine i 6 meseci;

– okrivljenog Radojčić Milorada na kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 6 meseci;

– okrivljenog Mitić Vuka na kaznu zatvora u trajanju od 5 godina;

– okrivljenog Slavić Nenada na kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 6 meseci.

Sud je okrivljenog Novicu Stanojkova oslobodio optužbe da je izvršio krivično delo zbog izvršenja krivičnog dela iznuda u pokušaju.

Prilikom objavljivanja presude, sudija je ukratko saopštio razloge donošenja navedene odluke, a protiv presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Podsećamo, Čabarkapa je u aprilu ove godine sa saučesnicima upao u kuću deviznog penzionera u Stupnici, kod Loznice.

Predstavljajući se kao policajci koji jure ilegalne migrante, ugurali su unutra kućepazitelja M. B. (51), koji je otvorio vrata i rođaka vlasnika kuće.

– Obojicu su pretukli, potom oborili na pod, vezali ruke i noge i sve vreme ih udarajući tražili da otkriju gde se nalazi sef sa novcem i zlatom. Potom su ih zatvorili u tuš kabinu da bi pretražili kuću – navedeno je u krivičnoj prijavi.

Pronašli su, međutim, samo 100 franaka, 150 evra i 6.000 dinara, pa su se dali u bekstvo, ali su im policajci brzo ušli u trag.

Jedan od pretučenih muškaraca je uspeo da se oslobodi i pozove policiju, koja je iste večeri uhapsila N. M. i Z. G. u okolini Loznice, dok su preostala trojica razbojnika uhapšena u petak ujutro.

(Telegraf.rs)

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare