Margetić: Cvijan MI JE DAO DOKUMENTA o finansijskom dogovoru Karića i srpskih vlasti o odbacivanju optužnica! Imao je sva dokumenta o prebacivanju “kiparskih para” u Saudijsku Arabiju… (VIDEO)

Margetić: Cvijan MI JE DAO DOKUMENTA o finansijskom dogovoru Karića i srpskih vlasti o odbacivanju optužnica! Imao je sve dokumente o prebacivanju “kiparskih para” u Saudijsku Arabiju… (VIDEO)

Hrvatski novinar Domagoj Margetić, na svom Jutjub kanalu se obratio javnosti povodom nedavne vesti da je bivši narodni poslanik i visoki funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Cvijan, pronađen mrtav još pre tri godine.

On je u svom obraćanju, imeđu ostalog, izneo i sledeće informacije:

– Cvijan je znao ko je i koliko, i preko koga, iz kriminalnog podzemlja u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, uložio, preko pojedinaca iz vlasti u Srbiji, na tajne račune u inostranstvu. Znao je celu tu tehnologiju kako je vlast u Beogradu poslužila kao svojevrsna banka za skrivanje kriminalnog novca, pripadnicima organizovanog kriminalnog podzemlja iz Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore.

– Vlada Cvijan je znao ko je, koliko i preko koga, iz kriminalnog miljea u Srbiji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Makedoniji, davao novac vlastima u Beogradu, da bi njihove kriminalne operacije, koje su morale ići preko Srbije, išle nesmetano.

– Vlada Cvijan je znao ko je stajao iza krijumčarskih aranžmana s mafijom na Kosovu, u Bugarskoj, Albaniji i Turskoj. Znao je ime i prezime čoveka iz vrha vlasti u Srbiji koji je sve to organizovao, vodio i naplaćivao.

– Vlada Cvijan je znao za reorganizaciju narko-trafikantskih klanova i puteva pod kontrolim i sponzorstvom vlasti u Beogradu.

– Cvijan je znao i za aranžmane o tajnim tekućim i of-šor računima u Saudijskoj Arabiji. Dakle, znao je kako se novac sa dotadašnjih tajnih računa u raznim zemljama Evrope prebacivao na račune u Saudijskoj Arabiji, ko je to vodio, iz kojih sve zemalja u regiji se taj novac prebacivao i ko su bili vlasnici tih računa, i ko je osoba od poverenja visokog srpskog funkcionera, koji je sve to vodio i koordinisao.

– Vlada Cvijan je znao za finansijski dogovor s vrhom vlasti u Srbiji za odbacivanje optužnica i brisanje novih optužnica protiv Karića i družine, koje su već bile pripremljene, i te mi je dokumente Vlada Cvijan dao.

– Cvijan je znao i detalje o uništavanju dokumenata i spiskova o organizovanom kriminalu i korupciji u Specijalnom tužilaštvu.

– Cvijan je imao sva dokumenta o prebacivanju “kiparskih para” u Saudijsku Arabiju na of-šor račune. Sve dokumente, koje sam vrlo detaljno s njim gledao.

– Imao je i informacije o prebacivanju čak jedne milijarde evra iz afere “Mobtel” na račune u Saudijskoj Arabiji. Jedno vreme je bio uveren da će vlasti u Srbiji to procesuirati i da će vratiti taj novac u Srbiju.

Pogledajte koje je sve još zastrašujuće informacije izneo Domagoj Margetić u svom obraćanju

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar