Otac ubio nerođeno dete, kum krenuo na kuma, muževi kasape žene: Kako se zla kob uvuka u srpsko selo užasa i jeze

Izvor:

Obe priče su jezive, a žrtve su žene koje su godinama trpele stravično nasilje koje je kulminiralo u junu i krajem avgusta ove godine.

Stravična vest da je Goran V. (30) iz sela Zablaće kod Čačka pijan brutalno pretukao suprugu N.V. letvom, otkinuo joj uvo i bacio je golu pored kontejnera, šokirala je prošle nedelje Srbiju i region. Međutim, ovaj događaj otkrio je i druge mračne tajne dve porodice iz jedne ulice u Zablaću, udaljene svega stotinak metara jedne od druge!

Obe priče su jezive, a žrtve su žene koje su godinama trpele stravično nasilje koje je kulminiralo u junu i krajem avgusta ove godine. Glavni akteri su muškarci, inače prve komšije, alkoholičari i nasilnici koji su sudskim presudama imali zabrane prilaska suprugama i deci.

Javna tajna

Mediji su otkrili na licu mesta da se u ovoj ulici dogodilo nekoliko stravičnih zločina i krvničkih prebijanja žena, da je jedan otac ubio nerođeno dete, kum zaklao kuma, sin usmrtio oca, zet izbo tasta… U jezivim ispovestima žena žrtava i njhovih porodica, saznali smo da su one decenijama trpele strašno nasilje… Meštani ovog inače, mirnog sela u blizini Čačka kažu da se pretpostavljalo šta preživljavaju žene iz tih porodica jer su muževi osuđivani, ali da se o tome nije mnogo javno govorilo.

– Neverovatno je da se toliko loših i jezivih stvari desilo u samo dve kuće. Sve je izašlo na videlo u razmaku od dva meseca. Najpre se dogodio masakr 18. juna ove godine, kada je Radoje K. nožem izbo trudnu ženu Danijelu, naneo joj teške povrede po stomaku, vratu i rukama jer je sumnjao da dete nije njegovo. Ona je izgubila bebu i jedva je preživela. Radoje se obesio dan kasnije. On je imao zabranu prilaska Danijeli zbog porodičnog nasilja. Sa njom inače ima četvoro maloletne dece – kažu sagovornici.

Danijela K. je u u jučerašnjoj ispovesti za Kurir ispričala kakve je sve strahote prošla, kako joj je suprug zario nož u stomak i ubio bebu u trećem mesecu trudnoće jer je sumnjao da je njegova i da je preživela zahvaljujići sinu (11) koji je sprečio pomanhitalog oca da joj zada poslednji i smrtonosni udarac nožem u glavu.

Zli svekar

Dva meseca kasnije, krajem avgusta, posle hapšenja Gorana V. koji živi u istoj ulici, zbog brutalnog prebijanja supruge N.V. novinari su otkrili tešku sudbinu žena u ovoj prorodici i to samo sto metara dalje od masakran nad trudnicom! Goranova majka Stoja ispričala je da nije samo njen sin Goran nasilnik.

– Muž me je tukao 30 godina, svekar je zaklao kuma. Svekar je činio mnoga zla po selu, a njega je ubio jedan od trojice sinova. Mlada sam se udala i zapečatila sebi život užasom u ovoj porodici, generacijski su nas tukli. Doživela sam i da me rođeni sin bije. Rekao je u zatvoru da će da se obesi. I treba da se obesi. Moja snaja godina je trpela sve ovo? Živela sam sa zverima – rekla je Stoja V. čiji je sin Goran prebio suprugu sa kojom ima četvoro dece i bacio je pored kontejnera.

Tasta izbo nožem

Ni to nije kraj nasilju Gorana V.! Slađana, majka N.V. i Goranova tašta kaže da je on i njih maltretirao:

– Mog supruga je ranio nožem u nogu, a potom ga tukao letvom. Maltetirao mi je ćerku koja je inače završila fakultet, i napravila strašnu grešku. Jedva je preživela brutalno prebijanje, a moraće da joj amutiraju uvo zbog krvnika.

Radoje i Goran komšije

Tukli žene i družili se

Inače, Radoje i Goran su se kao prve komšije družili. Obojica su bila nasilna prema ženama i alkoholičari, izrečena im je mera zabrane prilaska porodicama, sa suprugama koje su teroirisali imali su po četvoro dece.

– Zajedničko za obe žrtve je da su godinama trpele strašno nasilje. I to ne samo njih dve nego i žene iz Goranovi porodice gde je očigledno decenijsko zlostavljanje žena. One nisu muževe prijavljivale za kršenja zabrane prilaska, ipak su dozvoljavale da dođu kako bi videli decu. Sve u strahu da će im nauditi, ali i da će se pomiriti, da će ono prestati sa nasiljem kao što uvek i obećaju da će nastaviti zajednički život. Recimo, Danijela K. koju je trudnu izbo muž, rekla je da se viđala sa komšinicom N.V. takođe žrtvom muža nasilnika, ali da nisu pričale šta im muževi rade. Nisu imale snage i hrabrosti da se jedna drugoj povere – priča sagovornik iz istrage.

BROJKE

  • 26 sati u komi bila Danijela K. koju je izbo muž
  • 14 žena ubijeno u Srbiji u porodičnom nasilju u 2021.
  • 10 godina zatvora preti Goranu V. za prebijanje žene
  • 3 osobe ubijene u nasiljima u dve komšijske kuće

Advokati o odbrani nasilnika na sudu

Prebio sam ženu, takav je moj zakon!

Čačanski advokat koji je insistirao na anonimnosti kaže da se tokom prakse susretao sa sličnim porodičnim zločinima, te da nasilnici često pravdaju sebe i ne vide ništa loše u svom ponašanju.

– Zastupao sam klijenta iz Ivanjice koji je na pitanje sudije zašto je tukao ženu, nonšalantno odgovorio, “Sudija, ali ja sam bio moju ženu”. Poznat je i slučaj iz Čačka kada je odgovor nasilnika sudiji na isto pitanje bio “Takav je moj zakon” – priča ovaj advokat i dodaje da često žrtve odustanu od gonjenja nasilnika, kao da ih kasnije ne prijavljuju iz različitih razloga:

– Sistem koji čine policija, tužilac i sudija valjano odrade posao, ali ako žrtva ne prijavi nasilnika da on ne poštuje meru zabrane prilaska, sve što je sistem uradio pada u vodu. Koliko sam pratio iz medija, ovo je upravo taj slučaj. Moja advokatska praksa kaže da je osećaj potčinjenosti i ekonomske zavisnosti od nasilnika najveći problem.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare