Poreklom iz Srbije, majka troje dece i unuka generala JNA Nikole Ljubičića: Ko je Ana Volš, nestala u blizini Bostona?

Ana Volš, poreklom iz Srbije, nestala je 1. januara u blizini Bostona, a detalji o njenom nestanku i dalje su površni.

Foto: Instagram/anawalshe

Volš je majka troje dece, a ono što je poznato jeste da je trebalo da ode u Vašington radi posla. Međutim, na let nikad nije stigla.

Njena prijateljica Alisa Kirbi kaže za Anu da je “osećajna i verna supruga i majka tri prelepa dečaka”, kao i da nikad ne bi napustila svoju porodicu.

Anin suprug Brajan Volš, s kim Ana ima troje dece, već se ranije pojavljivao u medijima.

Naime, Brajan je 2016. od prijatelja pozajmio dve slika Endija Vorhola, rekavši mu da može da ih proda. On je slike i sertifikat autentičnosti fotografisao i stavio na čuvenu stranicu Ibej. Ubrzo se našao kupac koji je slike platio čak 80.000 dolara.

Međutim, kada su slike stigle, nije bilo sertifikata koji potvrđuje autentičnost, a dodatnu sumnju je budio i sam izgled platna koji je delovao “novije”.

Slučaj je prijavljen nadležnima. Istragu je vodio FBI. Ustanovljeno je da su slike u stvari replike. Brajan je uhapšen 2018. godine a krivicu je priznao tri godine kasnije.

Sada je upravo Volš uhapšen nakon nestanka supruge Ane. Sumnjiči se da je dovodio u zabludu organe koji su istraživali njen nestanak.

Prema verziji događaja koji su objavljivali američki mediji, Volš je prvog dana nove godine rano ustala ne bi li uhvatila let za Vašington gde je radila u kompaniji za promet nekretnina. Međutim, policijski zvaničnici su utvrdili da se ona nije ukrcala na let za Vašington, pisao je list Danas.

Novinski list Politika, podsetio je na požar koji se dogodio nekoliko meseci pre njenog nestanka. Navodno, požar se desio u njohovoj bivšoj porodičnoj kući u gradu Kohasetu. Porodica Volš se odselila, a policija misli da je i dalje prerano dovoditi požar i njen nestanak u vezu.

Brajan Volš je prijavio nestanak svoje supruge u sredu 4. januara, a istog dana je nestanak je prijavio i njen poslodavac.

Uza sve to, Ana Volš je unuka generala JNA Nikole Ljubičića.

Sa činom generala Jugoslovenske narodne armije, dobio je i zvanje narodnog heroja. Osamdesetih godina bio je savezni sekretar za narodnu odbranu i osoba sa jakim vezama u vojsci, KOS-u i u Državnoj bezbednosti.

Аутор: Stevan Kragujević – Пребачено са sr.wikipedia на Оставу., CC BY-SA 3.0 rs, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=40909172

Od 1982. do 1984. bio je na funkciji predsednika Predsedništva SR Srbije i, po mnogima, odigrao ključnu ulogu u usponu Slobodana Miloševića.

Preminuo je 2005. godine i sahranjen je uz vojne počasti u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Iste godine njegova unuka Ana Volš napušta Beograd, gde je završila Petu gimnaziju, i odlazi u Sjedinjene Američke Države, piše serbia.postsen.com.

Krajem prošle godine boravila je u Beogradu, a na svom Instagram profilu prisetila se rodnog grada.

Kada je jednom boravila u nekom hotelu u Americi, piše ovaj portal, napisala je da je to prbudilo sećanja na odrastanje u Beogradu, Srbiji devedesetih, kada je gledala filmove „Sam u kući” i mnoge druge sa scenama iz glamuroznih hotela sa pet zvezdica.

Dodala je da je celog života zamišljala da radi u hotelu kao što je „Ric Karlton“.

– Moj san se ostvario sa mojim prvim poslom u SAD 2005. godine u hotelu u Virdžiniji gde sam radila zajedno sa nekim od najtalentovanijih i najstrastvenijih ugostiteljskih profesionalaca. Mnogi aspekti pozicija koje sam u početku obavljala nisu uključivali nikakve glamurozne zadatke (spremanje kreveta, čišćenje toaleta, poliranje čaša, postavljanje stolova, serviranje hleba, itd.) i često su rezultirali i do 16 sati rada dnevno. Sada (oko 15 godina kasnije) uživam u prednostima radne etike, discipline, izdržljivosti i negujem uspomene na putovanje za razliku od bilo kojeg drugog. Zahvalna sam na prilici da primenim ono što sam naučila u različitim delatnostima i da iskusim izvrsnost usluge na drugoj strani kao gost kada putujem – napisala je tada Ana na svom profilu, piše serbia.postsen.com.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare