Pucnjava u Vašingtonu, ubijeno troje (VIDEO)

Izvor:
Direktno.rs, Foto: Printscreen YouTube

Najmanje tri osobe su ubijene danas u pucnjavi u prodavnici u saveznoj američkoj državi Vašington, saopštila je policija. Naoružani napadač je potom pobegao sa mesta zločina i zabarikadirao se u kući koja je sada okružena specijalcima, javljaju američki mediji. Osumnjičeni za trostruko ubistvo nalazi se u porodičnoj kući oko tri kilometra udaljenoj od mesta zločina u gradu Jakimo.

Majka Džereda Hadoka (21), osumnjičenog za trostruko ubistvo, preko zvučnika ga moli da se preda. Timovi specijalaca okružili su kuću, dok su iznad nje i dronovi. Zbog bezbednosti, deca su ostala u školama i nikome nije dozvoljen izlaz, a na okolnim putevima je zaustavljen saobraćaj. Majka osumnjičenog je ispred kuće i pokušava da ga pregovara sa njim, javio je NBC. To je najnoviji zastrašujući vatreni obračun koji je potresao krvlju natopljenu zemlju ove nedelje nakon uzastopnih masovnih pucnjava u Kaliforniji, u kojima je poginulo 18 ljudi.

Senatorka Peti Marej objavila je saopštenje nakon pucnjave u gradu Jakimo, tvrdeći da je zemlju zahvatila “epidemija oružanog nasilja”.

– Ako smo ozbiljni u borbi protiv ovakve vrste kriminala, potrebni su nam jaki savezni zakoni o bezbednosti oružja – navela je ona na Tviteru.

Prema rečima šefa policije Jakima Metjua Mareja, nije bilo sukoba između dve strane, već da je reč o nasumičnom činu nasilja.

– Muškarac je samo ušao i počeo da puca – rekao je Marej novinarima.

Policija Jakima je saopštila da je osumnjičeni prvo ušao u benzinsku pumpu i “pokušao da uđe u predvorje”, ali su vrata bila zaključana.

– Potom je otišao preko puta. Dok je ulazio u prodavnicu, izvadio je pištolj i pucao u dve osobe koje su u tom momentu uzimale hranu. Oboje su na mestu ostali mrtvi – rekao je šef policije.

Osumnjičeni je potom izašao iz prodavnice, zatim pucao u još jednu osobu koju je takođe usmrtio na licu mesta. Muškarac je zatim pretrčao ulicu nazad do benzinske pumpe, pucajući u sivi ili srebrni “krajsler 200”, a vozača je primorao da sedne na suvozačevo sedište. Stanje vozača zasad nije poznato, preneo je Dejli mejl.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare