U Novom Bečeju napadnuti poslanik i član LSV uz pretnje ubistvom

Izvor:
Beta

Poslanik Lige socijaldemoktrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Saša Šućurović i član Saveta za poljoprivredu te stranke Đurica Iličić sinoć su u Novom Bečeju napadnuti i prećeno im je smrću, saopštila je LSV.

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Saša Šućurović i član Saveta za poljoprivredu te stranke Đurica Iličić sinoć su u Novom Bečeju napadnuti i prećeno im je smrću, saopštila je LSV.

Kako se navodi, napad se odigrao u ugostiteljskom objektu kada im je jedan iz grupe mladića prišao i obratio rečima: „Sve ću vas političare izrešetati pištoljem“, a zatim seo za njihov sto i nasilnički se ponašao dok su ga u tome podržavali ostali provokatori koji su poslanika i člana LSV gađali flašama.

LSV navodi da je napadač prethodno osuđivan za nekoliko krivičnih dela, a pored ostalog za oružanu pljačku u kojoj je ozbiljnije povređen radnik benzinske pumpe u Novom Bečeju.

„Jasna namera otvorene provokacije, zastrašivanja i nasilnog ponašanja vidljiva je i iz činjenice da su nasilnici koji su do tada sve snimali u trenutku napada pogasili kamere telefona“, navodi se u saopštenju.

LSV je najoštrije osudila napad na njene članove i upitala dokle će se ohrabrivati nasilničko ponašanje prema političkim predstavnicima koji ne čine vladajuću koaliciju.

„Očekujemo da državni organi urade svoj posao i rasvetle činjenice ovog gnusnog napada i provokacija, kako bi se, pored ostalog, prava istina obelodanila javnosti, kojoj su pogrešno predstavljene činjenice događaja“, piše u saopštenju.

Vojvođanska partija je povodom napada na Šućurovića i Iličića zatražila od nadležnih organa da što hitnije procesuiraju osobe koje su fizički, „uz pretnje ubistvom, nasrnula na njih“.

Ta stranka je u saopštenju navela da je zabrinjavajuće što je povod za fizički napad očigledno bio politički motivisan“, te ocenila da to, dodatno, „ceo slučaj čini uznemiravajućim za sve one koji drugačije misle i politički deluju.

„Napad na vojvođanskog poslanika je napad i na institucije Vojvodine i niko nema prava da ga u tom smislu ignoriše“, piše u saopštenju.

Vojvođanska partija je poručila nasilnicima da u Vojvodini „niko i nikada više neće napadati Vojvođane“.

„Ako država nije u stanju da spreči i obračuna se sa nasiljem, bićemo primorani da se sami branimo od svih drugih potencijalnih napada i kriminalaca koji pokušavaju da od Vojvodine naprave poligon za pretnje, nasilje, pa i fizičku likvidaciju neistomišljenika“, piše u saopštenju.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar