Upravnik zatvora u Nišu uzimao 5.000 evra mita za uslovni otpust osuđenika

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen/ YouTube

Policija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsila D.P, upravnika Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) u Nišu i još dve osobe zbog sumnje da su od osuđenika uzimali po 5.000 evra kako bi im obezbedili uslovni otpust, saopšteno je danas.

U akciji u kojoj su učestvovali i pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) uhapšeni su S.M, vaspitač u niškom zatvoru i H.J, a svi su osumnjičeni da su tokom godine tražili osuđjenike koji izdržavaju kaznu u tom zatvoru a ispunili su zakonski uslov za podnošenje zahteva za uslovni otpust, za šta su naplaćivali 5.000 evra.

“Nakon prijema novca sačinio bi se izveštaj, na osnovu kojih bi se predstavnici KPZ Niš pozitivno izjasnili pred nadležnim sudovima u cilju dobijanja otpusta”, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Foto: Printscreen/ YouTube

Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje i uz krivičnu prijavu za primanje mita i udruživanje radi vršenja krivičnih dela, biće sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal a krivična prijava će biti podneta i protiv D.I., osuđenika KPZ Niš zbog sumnje da je dao mito.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar