Viši sud: Dijani Hrkalović produžen pritvor za još 30 dana da ne bi uticala na svedoke

Izvor:
Beta

Bivšoj državnoj sekretari Ministarstva unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović produžen je pritvor za još 30 dana, rečeno je juče agenciji Beta u Višem sudu.

“Pritvor je produžen da ne bi uticala na svedoke “, naveli su u tom sudu.

Pravni zastupnik Hrkalović, advokat Sead Spahović je rekao agenciji Beta da je procesu u vezi njegove klijentkinje danas saslušan jedan svedok i da je ostalo da, u petak, bude saslušan još jedan.

“U petak se završavaju saslušanja svih svedoka a do subote je bio odredjen pritvor i nije bilo nikakvog razloga da sud odlučuje o produženju pritvora”, rekao je on.

Spahović je naveo i da je “to jedan presedan ” i da je “neuobičajeno da (sud) odlučuje (o pritvoru) tri, četiri dana ranije”, te ocenio da je “ovo zloupotreba prava”.

“Ovo stvarno nema nikakvog smisla, produžavaju joj pritvor tri četri dana ranije a imaju samo da saslušaju jednog svedoka i to u petak”, rekao je Spahović.

Hrkalović se tereti za krivično delo trgovina uticajem a sve navode iz krivične prijave je odbacila.

Tereti se da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao “ubistvo na šinama”.

Hrkalovićeva je uhapšena 15. oktobra i istoga dana joj je odredjen pritvor do 30 dana.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar