Vulin hapšenjem lažnih policajaca započeo čistku Stefanovićevih kadrova?

Vulin hapšenjem lažnih policajaca započeo čistku Stefanovićevih kadrova?

Da je ovih dana jedna od aktuelnijih tema oko “lažnih policajaca koji napadaju i pljačkaju koristeći se falš legitimacijama i značkama nalik na policijske” – potvrđuje to što nam poslednjih mesec dana intenzivno dolaze informacije o raznim takvim slučajevima.

Mnogi od njih su poslednjih dana dospeli u žižu javnosti. Međutim, nisu baš svi takvi događaji dobili epilog u medijima, pa zato izdvajamo jedan do koga smo došli od našeg izvora iz policije.

Naime, kako redakcija Politički.rs saznaje, u jednoj od akcija koju MUP sprovodi poslednjih mesec dana, pripadnici Uprave kriminalističke policije i Interventne jedinice su u Beogradu zaustavili “Škodu superb” beogradskih registarskih oznaka sa ugrađenim takozvanim svetlećim blinkerima, koja neodoljivo podseća baš na policijska službena vozila.

Izvršenom kontrolom ustanovljeno je da se radi o vozaču B. D. iz Novog Sada koji je od ranije poznat policiji po tome što se dovodio u vezu sa uterivanjem dugova, pretnjama, lažnom predstavljanju i slično.

Kod B. D. je tada, između ostalog, pronađena i jedna legitimacija sa značkom na kojoj se nalazi natpis “POLICIJA” u kožnoj fotroli i sa brojem 0329 koja je izdata od Sindikata policije i policijskih starešina.

Po našem izvoru iz policije, vozilo i ta takva legitimacija sa značkom koja izgledom zaista podseća na zvanične oznake pripadnika MUP, oduzeti su radi daljih proveravanja i sprovođenja istrage.

Kako saznaje Politički.rs, uveliko traje policijska akcija pronalaženja vozila koja bespravno poseduju svetleće blinkere i rotacije, kao i potraga za licima, najčešće iz kriminogene strukture, koja poseduju i koriste značke koje podsećaju na policijske. Te značke su najčešće izdavane ili prodavane od strane nekoliko policijskih sindikata čiji su predstavnici bili bliski bivšem ministru Nebojši Stefanoviću.

Naš izvor pretpostavlja da su ove iznenadne i intenzivne aktivnosti policije direktno povezane sa “čistkom” koju sprovodi novi ministar Vulin u odnosu na stare kadrove prethodnog ministra Stefanovića. Istovremeno tvrdi da je policija odlučno rešila da se razračuna sa mračnim teretom prošlosti.

Da li je u pitanju politička igranka suprotstavljenih tabora u vladajućoj stranci ili stvarni obračun sa kriminalom, u i oko MUP-a, videćemo u narednom periodu.

Izvor: Politički.rs/ I. V. Đ., M. M.,  Foto ilustracija: Printscreen

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare