MARIJA MILOŠEVIĆ: Te noći kad su došli po tatu pretili su da će nas POBITI!

MARIJA MILOŠEVIĆ: Te noći kad su došli po tatu pretili su da će nas POBITI!

U jednom od retkih intervjua koji je svojevremeno dala ćerka Slobodana Miloševića, koji sada kruži internetom, Marija Milošević je otkrila šta se dešavalo u noći između 31. marta i 1. aprila 2001. godine kada su došli u vilu Mir da hapse Miloševića, zbog čega se učlanila u SRS i da li bi se ikada vratila u Beograd.

“Meni su to bile dve noći…To je bio petak, petak na subotu, subota, subota na nedelju i u nedelju ujutru je otišao. Otišao je da ako ne ode sa njima u zatvor da će pobiti sve ljude koji u u kući. A u kući je bilo 30 i nešto ljudi. Tu su bili mamini i tatini prijatelji, bili su i moji prijatelji… Marko nije bio tu… srećom da nije bilo to kada je bila sva ta pucnjava… Potpuno su razbili tu rezidenciju…. stvarno su mogli sve da nas pobiju. Pamtiću to do kraja života. Gore mi je to nego da sam bila na ratištu”, ispričala je Marija Milošević 2007. godine u intervjuu za emisiju “Alter ego”.

Ona je ispričala da je skoro svakog dana odlazila u posetu ocu dok je bio u beogradskom zatvoru.

“Jedan dan su mu samo zatakli u rešetke optužnicu Karle del Ponte. A mi smo pre toga dobili garancije Vojislava Koštunice, Milana Milutinovića i Zorana Đinđića da on neće biti izručen nijednom stranom zatvoru”, rekla je Marija Milošević.

Ispričala je da se učlanila u SRS istog dana kada su Miloševića odveli u Hag.

“Radikali su tada izašli na Trg republike a socijalisti nisu. Tada sam ih doživljavala kao jedinu partiju koja nije izdajnička. Na članskoj karti mi je upisan 28. jun 2001”, rekla je Marija Milošević.

Napomenula je i da je tog dana sela u kola i otišla u Crnu Goru.

“Istog dana kada su ga kidnapovali i odveli u Hag ja sam sela u kola i došla u Crnu Goru. I onda se gotovo nisam vraćala u Srbiju. Lutala sam po Crnoj Gori. Cetinje je najlepši grad u Crnoj Gori po mom mišljenju. Cetinjani dolazili kada ste se uselili i po starim crnogorskim običajima doneli flašu rakije kako mi poželeli dobrodošlicu i da kažu da mogu da se osećam bezbedno iako nisu podržavali politiku mog oca”, ispričala je Marija.

Ona je rekla da je prvih nekoliko godina provela gledajući prenos suđenja iz Haga a da je posle uzela da čita knjige koje nije do tada stigla da pročita i da pogleda filmove koje nije pogledala.

Kurir.rs/Alter ego

POSLEDNJE OBJAVLJENO

1 komentar

Ostavite komentar