Koha ditore: Goran Rakić ličnost godine na Kosovu

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Redakcija dnevnog lista Koha ditore, jednog od najuticajnijih albanskih medija na Kosovu, proglasila je za ličnost godine ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova i predsednika Srpske liste Gorana Rakića.

Ministarka spoljnih poslova Kosova Donika Gervala Švarc izabrana je takodje za ličnost godine, ali kao “ministarka grešaka”, objavio je Radio KiM.

U obrazloženju odluke, navedeno je da je Rakić ministar u Vladi Kosova, ali da mu je premijer Aljbin Kurti samo formalno šef, i da se Rakić često žali na postupke svog formalnog šefa svom de fakto šefu u Srbiji.

Lider Srpske liste, koji je jedini član vladajućeg kabineta iz ove stranke, više puta je u roku od mesec dana tražio pomoć od predsednika Srbije Vučića, tvrdeći da Srbima prete one institucije čijih je on deo.

Rakić je, navodi Koha, rekao da su Srbi na Kosovu ostali prepušteni sebi samima nakon razmeštanja specijalne policijske jedinice na dva prelaza sa Srbijom: Jarinju i Brnjaku, a potom da će se štititi “svim što imaju na raspolaganju”.

Medjutim, premijer Kurti nije ugrozio Rakićevu poziciju u Vladi Kosova, tako ova “zvezda” ostaje nedodirljiva, piše Koha.

Goran Rakić je od novinara srpskih redakcija na Kosovu, koji su članovi Udruženja novinara Srbije, krajem prošle godine dobio priznanje “Crni božur” za najlošiju saradnju s medijima.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare