Kuzović: Zaustaviti plan Makiš, UGROŽENO VODOSNABDEVANJE BEOGRADA!

Kuzović: Zaustaviti plan Makiš, UGROŽENO VODOSNABDEVANJE BEOGRADA!

Građani i predstavnici ekoloških organizacija sprečeni su juče da prisustvuju javnoj raspravi o planu gradnje na Makiškom polju. Pokret Oslobođenje je podržao ovaj protest, a ispred pokreta građanima i medijima se obratio prof. dr Duško Kuzović.

On je istakao da se suštinske primedbe na plan svode na to da je „planirana gradnja u zoni odakle se zahvata pijaća voda za snabdevanje Beograda, kao i to što se uklanjaju ogromne zelene površine. Time se uništavaju resursi Beograda, a građane niko ništa ne pita“.

Kuzović: Zaustaviti plan Makiš, UGROŽENO VODOSNABDEVANJE BEOGRADA!

Kuzović je dodao da postoji razlog „zašto se ovo mesto čuva već decenijama od gradnje i uništavanja“.

On je pozvao Grad Beograd da hitno obustavi proceduru u vezi sa planom Makiš dok se ne završi pandemija, a da se, prema njegovim rečima, „projekat od tada počne sprovoditi transparentno, da se dopune informacije i da se odgovori na pitanja o ugrožavanju vodozahvata i snabdevanja prestonice vodom“.

Prema postojećim informacijama, postoji niz propusta u proceduri Javnog uvida u ovaj plan gradnje. Gradski sekretarijat je pozvao građane da podnesu primedbe, da bi potom zatvorio pisarnicu i zabranio dostavljanje elektronskim putem. Takođe, vreme javnog uvida je bilo kratko, ističu aktivisti.

„Jednostavno, previše je propusta u vezi sa ovim planom. On mora biti odmah suspendovan, bar do prolaska pandemije, kada bi se procedura sprovela ponovo, uz konsultacije sa strukom i pravilno obaveštavanje građana“, ističe Duško Kuzović i naglašava da mu se čini da su kanali zatajili jer je „vlast postala previše klčijentelistička i zainteresovana samo za interes investitora, a ne građana“.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Данко Б. Марин
Данко Б. Марин
3 godine pre

Депонијом смећа у Винчи управља осуђени разбојник Предраг Стојимировић, кримократија се смеје еколозима и честитом свету!