22/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Nova tužba za DUŠEVNU BOL direktora “Milenijum tima” protiv JUGpresa

Foto: Logo, JUGpress

Izvor:

Direktori kompanije “Milenijum tim” Ivan Bošnjak i Stojan Vujko podneli su novu tužbu zbog nanošenja duševnog bola protiv glavne i odgovorne urednice regionalne informativne agencije JUGpres Ljiljane Stojanović, saopštila je danas ta agencija.

“Tužba je poptuno ista kao ona koju je Stojanović već preuzela u Višem sudu u Beogradu, nosi isti broj i odnosi se na izveštaj sa konferencije za novinare Narodne stranke u Vranjskoj Banji vezane za kupovinu tamošnjeg hotela. I ovde Bošnjak i Vujko traže nadoknadu od dva miliona dinara”, navodi se u saopštenju.

Prema navodima u saopštenju, nova tužba poslata je 29. jula i kontradiktorna je saopštenju “Milenijum tima” od 19. jula, kada su tvrdili da će smanjiti odštetni zahtev na 100 evra po tužbi.

“Ključno je pitanje zašto je potpuno istovetna tužba poslata i da li je to, zapravo, klasično zaplašivanje redakcije ‘JUGpresa’ i glavne i odgovorne urednice”, rečeno je u saopštenju.

Privatna beogradska kompanija “Milenijum tim” već je tužila Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije, koji je osnivač Regionalne informativne agencije JUGpres, i glavnu i odgovornu urednicu Ljiljanu Stojanović zato što su objavili izveštaje sa konferencija za novinare Narodne stranke u Leskovcu i Vranjskoj Banji.

Kako se u saopštenju JUGpresa navodi, sa tih konferencija Narodne stranke u Leskovcu izveštavali su “skoro svi lokalni mediji u ovom gradu, ali je tužen samo JUGpres.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: