Novi detalji o smrti Muamera Zukorlića!

Izvor:
Foto: Instagram

Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine (BiH) je pokrenulo proceduru da se uključi u proces istrage o uzroku smrti Muamera Zukorlića, saznaje Prva televizija.

„Državno tužilaštvo BiH je pokrenulo proceduru da se uključi u proces istrage, jer je muftija Zukorlić bio i državljanin te zemlje, a i mi smo kroz krivičnu prijavu zatražili da se formira međunarodna ekspertiza, koja bi izvršila ekshumaciju i obdukciju da bi se celokupna istraga uradila na najbolji mogući način, da ne bi sutra bilo ko ostavio tragove sumnje u konačne rezultate istrage“, kazao je Usame Zukorlić.

Porodica je krivičnu prijavu protiv nepoznatog lica podnela Republičkom tužilaštvu, a nadležnost je preuzelo Više tužilaštvo u Novom Pazaru.

Usame je kao podnosilac prijave već dao izjavu, a odmah je doneta i odluka o hitnoj ekshumaciji.

“Mi smo zamolili da se ekshumacija, koja je trebalo da se obavi sutra, odloži jer porodici treba vremena da se psihički za to pripremi”, istakao je on.

Prema njegovim rečima Zukorlićevi najbliži članovi porodice i saradnici prolaze kroz najteži period.

“Ovo je vrlo neugodna, vrlo teška i vrlo emotivna situacija. Međutim potreba da se zna istina o okolnostima pod kojima je naš otac i lider umro nam daje snagu da prevaziđemo te emocije i teškoću koju osećamo”, rekao je Usame Zukorlić Prvoj televiziji.

On je prokomentarisao i navode da Islam ne dozvoljava ekshumaciju.

“Već su me pitali šta je moj stav po pitanju eshumacije. Zaista, nisam čuo da je po šerijatu zabranjena ekshumacija. Ni od jednog islamskogučenjaka nisam čuo da je sportna ekshumacija u slučaju obdukcije i istrage i sumnji da se dogodilo ubistvo. Jeste sporno ako neko želi da izvrši ekshumaciju da bi se telo premestilo bez nekog posebnog razloga, to vam kažem kao teolog. Ali, ako je u pitanju istraga za jedno ovako krivično delo, tu spora nema nikakvog”, izričit je Zukorlićev sin.

On tvrdi da je porodica želela da analize uzoraka urade najbolje klinike i da se zato dugo čekalo.

“Nama je trebalo dva do tri meseca da nađemo adekvatne labaratorije u kojima bi radili analize, a onda smo čekali da stignu rezultati i to je jedini razlog zbog koga se čekalo 5 meseci”, rekao je.

Sve je iznenadila reakcija Zukorlićeve druge supruge Elme da o uzorcima i analizama nije znala ništa.

“Moja deca i ja smo jako potreseni i uznemireni navodima koji su izrečeni, takođe, nemamo nikakave informacije da je analiza uzorka rađena, kao ni u kojoj zemlji ni u kojim laboratorijama su vršene analize. Sve što znamo, saznali smo putem medija”, poručila je Elma putem društvene mreže Instagram.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Elma Elfić Zukorlić (@elf_zu)

Zbog toga i drugih okolnosti mnogi veruju da se njoj namešta “afera” kako bi bila sklonjena sa mesta predsednice Zukorlićevog Internacionalnog univerziteta, gde se “vrti” najviše novca. Već neko vreme u javnosti je prisutna i priča o navodnoj “netrpeljivosti” Zukorlićevog najstarijeg sina iz braka sa prvom ženom i druge šerjatske supruge.

“Ko god je tu priču plasiro u javnost je zlonameran i želi štetu i našoj porodici, i Usameu Zukorliću i Elmi Elfić Zukorlić. Mi naše privatne stvari iz porodice ne iznosimo u javnost. Stranka i ja kao pojedinac Usame Zukorlić imamo poštovanje prema supruzi muftije Zukorlića Elmi Elfić Zukorlić”, istakao je Zukorlićev naslednik.

Pre nekoliko dana, aktuelni predsednik SPP-a Usame Zukorlić podneo je Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv N.N. lica, kao i laboratorijske nalaze koji, kako veruje, ukazuju da njegov otac Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću.

On je prethodno i na konferenciji za novinare rekao da porodica sumnja da je nekadašnji lider SPP otrovan i da je to razlog njegove smrti pre nešto više od pet meseci.

Naveo je da je porodica dobila rezultate iz dve nezavisne laboratorije i precizirao da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, a da je druga laboratorija zaključila, na osnovu uzorka koji su dobili, da je osoba bila otrovana hranom.

Muftija Zukorlić iznenada je preminuo 6. novembra prošle godine, a tada se iz medija čulo da je uzrok srčani udar, podseća B92.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare