Sin najavio ekshumaciju tela Zukorlića u petak

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen, Twitter/UsameZukorlic

Ekshumacija i obudkcija tela bivšeg predsednika Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića biće obavljena u petak, 6. maja, najavio je večeras njegov sin Usame Zukorlić.

Foto: Twitter/UsameZukorlic

On je na Instagramu napisao da je takvu odluku doneo Viši sud u Novom Pazaru.

“Viši sud je odobrio međunarodnu ekspertizu sastavljenu od obudcenata sudskih medicina iz Beograda, Sarajeva i Hamburga. Proces će nadgledati i Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine”, naveo je Usame koji je nasledio oca na čelu stranke.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru od 11. aprila postupa po krivičnoj prijavi koju je on podneo Republičkom javnom tužilaštvu (RJT) zahtevajući da se utvrdi tačan uzrok smrti njegovog oca.

On je RJT tada predao i laboratorijske nalaze koji, kako je ranije rekao, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan.

Usame Zukorlić je u obraćanju javnosti rekao da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je Muamer otrovan teškim metalima, a druga da je otrovan hranom.

U sklopu istrage Više tužilaštvo ga je saslušalo i predložilo, a Viši sud, odobrio da se obavi ekshumacija i obdukcija tela Muamera Zukorlića.

Bivši sandžački muftija preminuo je iznenada 6. novembra, u 51. godini.

Kao uzrok smrti tada je navođen srčani udar.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare