Skupština: Nakon apela roditelja obustavlja se rad Anketnog odbora za ispitivanje masovnih ubistava

Izvor:
RTS, Foto: Printscreen

Nakon apela roditelja dece stradale u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, Narodna skupština Republike Srbije odlučila je da obustavi dalje postupanje i rad Anketnog odbora za utvrđivanje okolnosti masovnih ubistava iz maja ove godine.

Narodna skupština Republike Srbije saopštila je da je danas primila molbu porodica nastradalih u tragediji koja se dogodila u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar“ i njihovih punomoćnika, kojom se od Skupštine i narodnih poslanika traži da se obustavi bilo kakvo postupanje i rad Anketnog odbora, dok se ne okonča krivični postupak pred tužilaštvom i pred sudom.

Uvažavajući sve razloge navedene u ovoj molbi, i u skladu sa stavovima poslaničkih grupa, Narodna skupština Republike Srbije prihvata ovu molbu i obustavlja dalje postupanje i rad Anketnog odbora, navodi se u saopštenju.

Porodice su u molbi jednoglasno izrazile bojazan da bi rad Anketnog odbora u ovom trenutku mogao da ugrozi dalje neometano vođenje tužilačke istrage i krivičnog postupka.

Kako činjenice i dokazi od značaja za postupak ne bi mogli da izađu u javnost pre početka suđenja, apelovali su na Narodnu skupštinu i sve narodne poslanike da zastanu sa bilo kakvim postupanjem i radnjama Anketnog odbora dok se ne okonča krivični postupak pred tužilaštvom i sudom.

U molbi se posebno ukazuje na veoma osetljivu fazu u kojoj se ovaj postupak nalazi i mogućnost da dokazi u eventualnom budućem sudskom postupku budu ugroženi.

U međuvremenu oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje je pozdravilo odluku Narodne skupštine.

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović tim povodom poručuje da će tužilaštvo nastaviti da efikasno sprovodi istragu u vezi sa ubistvima u osnovnoj školi, u cilju utvrđivanja svih činjenica, uz poštovanje prava učesnika u krivičnom postupku koji je u toku.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare