Stanić (Nova D2SP): Na mestu OŠ „Vladislav Ribnikar“ izgraditi memorijalni centar kao simbol sećanja na stradale u monstruoznom zločinu

Tragedija koja se dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ duboko je potresla društvo i građane, ostavivši nas sve u neverici, izjavio je Milan Stanić, predsednik Gradskog odbora Beograd Nove – Da se struka pita (Nova D2SP).

– Imajući u vidu koliko je ovaj bezuman čin promenio čitav pogled na našu svakodnevicu i traume koje su ostavljene kod svih, a pre svega kod đaka ove škole, predlažem da se na mestu Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ izgradi memorijalni centar koji će biti simbol sećanja na monstruozan zločin. Takođe, predlažem da se nova, savremena škola izgradi na drugoj lokaciji u okviru teritorije Vračara – rekao je Stanić.

Stanić ističe da memorijalni centar koji predlažemo na mestu sadašnje škole „Vladislav Ribnikar“ ima za cilj da bude ne samo mesto sećanja na monstruozan zločin koji se dogodio, već i centar koji će promovisati kulturu mira, tolerancije i solidarnosti među ljudima.

– U okviru centra treba da se organizuju razni edukativni programi, seminari i radionice za mlade, kao i za širu javnost, sa ciljem da se podigne svest o važnosti poštovanja ljudskih prava, multikulturalizma i interkulturalnog dijaloga. Takođe, naš predlog je i da u okviru centra bude organizovana trajna izložba posvećena žrtvama ovog zločina, sa ciljem da se oda počast njihovoj žrtvi, ali i da se skrene pažnja na opasnost od nasilja i diskriminacije u društvu – ističe Stanić.

Predsednik Gradskog odbora Nove D2SP veruje da će ovaj memorijalni centar imati značajan uticaj na zajednicu i doprineti stvaranju boljeg društva u kome će ljudi živeti u miru i harmoniji.

– Uz izgradnju memorijalnog centra na mestu škole „Vladislav Ribnikar“, želimo da ovo mesto postane simbol sećanja na naše izgubljene, ali i prekretnica u načinu razmišljanja o sigurnosti naših škola – zaključio je Stanić.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare