U Lapovu 17. jula pomen đeneralu Draži i molitveno proslavljanje Svete carske porodice Romanov

Izvor:
Politički.rs

U nedelju 17. jula 2022. u Crkvi Svete Mati Paraskeve u Lapovu s početkom u 8 sati služiće se Sveta liturgija i pomen đeneralu Dragoljubu Draži Mihailoviću i pripadnicima JVO, kao i molitveno proslavljanje Svete carske porodice Romanov.

Posle pomena biće položen venac na spomenik đeneralu Draži Mihailoviću u Lapovu, a potom će biti organizovano zajedničko druženje.

Organizatori su pokret „Oslobođenje“ i Ujedinjeni ravnogorski pokret Velika Plana, kao i meštani Lapova, poštovaoci Čiča Draže i drugi ravnogorci.

Inače, Lapovo je među prvima u Srbiji podiglo spomenik đeneralu Draži a glavni trg nazvalo imenom Mihailovića, dok je sveštenstvo crkve Svete Mati Paraskeve uvek izlazilo u susret poštovaocima srpskog đenerala, ravnogorcima i sledbenicima prvog gerilca Evrope.

Tako je i prošle godine pokret Oslobođenje u Lapovu obeležio stradanja Draže Mihailovića pomenom ispred spomenika, uz sasluženje sveštenika crkve Svete Mati Paraskeve i polaganjem venaca.

Prethodno je pokret tog dana u crkvi Svetog Save na Vračaru, pomenom srpskom generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću i njegovim slavnim borcima, obeležio njihovo stradanje.

Prijatelji i članovi pokreta Oslobođenje prisustvovali su, takođe prošle godine, liturgiji i pomenu na svetu carsku i mučeničku porodicu Romanov, nakon čega su položili vence na spomenik caru Nikolaju Drugom Romanovu u Beogradu.

Organizatori su pozvali prijatelje i druge zainteresovane da im se prudruže u nedelju u Lapovu na liturgiji i pomenu:

– “Posle toga nastavićemo druženje, te vas molimo da do četvrtka 14. jula potvrdite lično ili porukom na Fejsbuk stranici pokreta Oslobođenje ili Ujedinjenog ravnogorskog pokreta da li ste u mogućnosti da prisustvujete, kako bismo u skladu s tim organizovali okupljanje“, naveli su iz pokreta „Oslobođenje“ i Ujedinjenog ravnogorskog pokreta u svom pozivu.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare