U narednih sedam dana pojačana kontrola brzine kretanja vozila

Izvor:
Beta, Foto: MUP Srbije

Saobraćajna policija sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Saobraćajna policija će svakoga dana akcije angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije tj. ‘presretačima’, dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema”, stoji u saopštenju, prenosi Beta.

Akcija će, dodaje se u saopštenju, biti sprovedena u 30 država članica Mreže saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL).

Ministarstvo apeluje na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja, naglašavajući da se od početka ove godine, zbog neprilagođene brzine kretanja, dogodilo 140 najtežih saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo 155 osoba.

Od početka ove godine, zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine sankcionisano je više od 230.000 vozača, što je za 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, naveli su u saopštenju.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare