VELIKI PROTEST U SUBOTU ISPRED LING LONGA Kuzović: Kome je stalo do Banata i Srbije da dođe u Zrenjanin!

VELIKI PROTEST U SUBOTU ISPRED LING LONGA Kuzović: Kome je stalo do Banata i Srbije da dođe u Zrenjanin!

Više političkih stranaka, pokreta i udruženja iz Srbije pozvalo je građane da se u subotu u podne okupe ispred fabrike „Ling Long“ u Zrenjaninu, kako bi ukazali na kontinuirana kršenja zakona od strane Vlade Srbije i kineskih investitora, kao i moguće negativne posledice po životnu sredinu, koje će imati predviđena fabrika guma.

Poziv su uputili pokret Oslobođenje, Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Dveri, pokret „Slobodna Srbija“, udruženje „Zaštitimo Jadar i Rađevinu“, udruženje „Bitka za Košutnjak“, pokret „Buđenje“ iz Šapca, kao i lokalna udruženja iz Zrenjanina i okoline.

Prof. dr Duško Kuzović iz pokreta Oslobođenje apelovao je „na sve opozicione organizacije, pojedince, patriote, ekološke aktiviste, sve građane kojima je stalo do Banata i do Srbije, da dođu u Zrenjanin u subotu i podrže Zrenjanince u ovoj borbi“.

Kako je objašnjeno u pozivu, na skupu će biti upućena i druga pitanja od značaja u vezi ovog kontroverznog projekta:

„Ta pitanja se tiču poklanjanja 100 hektara plodne ravnice za izgradnju prljave fabrike pneumatika, pitanje prepumpanih subvencija, ali i netransparentnost celog projekta, što uključuje i maltretiranje lokalnih aktivista i predstavnika medija od strane obezbeđenja fabrike“, dodaje Kuzović i objašnjava da „javnost ima pravo da zna šta se ovde dešava“.

Skup je zakazan za subotu u 12 časova ispred ulaza u fabriku „Ling Long“ nadomak Zrenjanina.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare