22/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Vlada Srbije donela odluku o sprovođenju studije o efektima vakcinacije protiv korona virusa

Foto: Tanjug/ Vlada Republike Srbije/ Slobodan Miljević

Izvor:
Beta

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma sa Nemačkom o saradnji u oblasti odbrane, Uredbu o načinu čuvanja, uzorkovanja, sladištenja i uništavanja oduzetih psihoaktivnih supstanci u skladu sa standardima EU, kao i odluku o sprovođenju studije o dejstvu različitih vakcina protiv korona virusa, saopšteno je juče.

Članovi Vlade doneli su odluku da se organizuje i sprovede ‘Studija praćenja efekata imunizacije protiv kovid-19 oboljenja u Srbiji’, kao naučni projekat”, koja na slučajnom uzorku populacije treba da sagleda imuni odgovor, “odnosno dinamiku pojavljivanja i dužinu prisustva antitela” nakon primanja različitih vakcina protiv korona virusa.

Na sednici je usvojena izmenjena Uredba o Programu podsticanja zapošljavanja mladih “Moja prva plata”, kojom se nastavlja realizacija ovog programa i u 2021. godini.

Na današnjoj sednici usvojena je Uredba o operativnim rezervama derivata nafte, uglja i drugih energenata, kojom će se ove rezerve formirati postepeno do 1. januara 2028. godine, a nakon toga će se održavati u količini i strukturi koja je propisana zakonom.

Doneta je i odluka o donaciji prehrambenih proizvoda u vrednosti od preko 25 miliona dinara, kao nastavak humanitarnih aktivnosti na globalnom planu, Libanu, Uniji Кomore, Madagaskaru, Centralnoafričkoj Republici, Lesotu, Esvatiniju i Zimbabveu.

Vlada Srbije donela je odluku i o osnivanju Obrazovno-naučnog centra za promociju pedagoških nauka u Jagodini, a doneta je i odluka o utvrdjivanju mera zaštite “Stare kuće porodice Žujović u Nemenikućama”, kao kulturnog dobra, i proglašenje Industrijskog objekta “Stara crepana i ciglana”- Terra u Кikindi za spomenik kulture.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: