Vučić sa srpskom decom iz regiona: U svojoj ste kući, zajedno da obiđemo ‘Beograd na vodi’

Izvor:
Beta, Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je danas, prlikom prijema za srpsku decu iz regiona, “da su Srbi jedan narod ma gde živeli, u ma kojem delu sveta”, i poručio im da nisu gosti u Beogradu, već su “u svojoj kući, svoji na svome, u svojoj zemlji”.

“Ono što je za nas najvažnije, da čuvamo svoj jezik, pismo, svoju kulturu, da brinemo jedni o drugima i da vodimo računa o našoj budućnosti”, rekao je Vučić, na prijemu u zgradi Predsedništva, navodeći da će im Srbija “pomoći koliko god može i biti uz njih”.

Na pitanje šta su obišli tokom boravka i šta im se najviše svidelo, deca su mu odgovorila da je to Hram Svetog Save, na Vračaru.

“Drugi put da se nađemo na nekom drugom mestu a ne ovde u Predsedništvu, da zajedno sa vama obilazim i da vam pokažem ‘Beograd na vodi’. Jesu li vas vodili? Jesu, da li vam se svidelo, jeste. Sledeći put ću možda i ja da pođem na neku turu sa vama i objasnim kako je to izgledalo nekada, ali smo imali velike snove i te snove počeli da ostvarujemo”, rekao je Vučić.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

On je naveo, sećajući se priča iz sela svog oca, da Srbi ovde i ne mogu da razumeju koliko je velika ljubav prema njima, Srba sa druge strane Drine i Dunava.

Deca su mu pokonila crteže uz zahvalnost što ih je primio i sa natpisima mesta – Vukovar, Drvar, Kopar… odakle su došla, uz želju da ga i ona ugoste u njima.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare