Vučić: Ne mogu da kažem da se neću kandidovati na predsedničkim izborima

Izvor:
Beta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ne može sa “stoprocentnom sigurnošću” da kaže da neće biti kandidat na narednim predsedničkim izborima, i da odluka o tome još nije doneta.

Vučić je za TV Pink rekao da “ispituju” ko su drugi ljudi koji bi mogli da pobede na izborima, i da i sam “traži neka rešenja i učestvuje u tome”.

“Ja bih želeo da Srbija u budućnosti bude u sigurnim rukama i da ne upadne u ruke onih koji su je uništavali i razarali, ali ne mogu da kažem sa stoprocentnom sigurnošću da neću, upravo zbog rezultata istraživanja koja sam dobio”, rekao je Vučić na pitanje da li će se kandidovati na predsedničkim izborima.

Optužnica protiv Belivuka i njegove grupe biće remek delo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će optužnica protiv grupe Veljka Belivuka koja se tereti za najteža krivična dela biti “remek delo”.

“Nikada više u Srbiji niko neće biti nesiguran. Hvala evropskim sestrinskim službama koje su nam mnogo pomogle da do toga dodjemo”, rekao je Vučić u intervjuu za TV Pink.

Na pitanje da li će istraga biti proširena na državne službenike koji su povezani sa kriminalnim klanom i koji su ga štitili, Vučić je odgovorio da u to “nema sumnje”.

“Istraga je u toku, to niko ne može da zaustavi, ići će se do kraja, niko neće biti zaštićen”, kazao je Vučić.

On je rekao da su problemi sa kriminalnom grupom uhapšenog Veljka Belivuka počeli nakon “ubistva na šinama” 30. januara 2017. godine, kada je u centru Beograda ubijen sportista Vlastimir Milošević.

Vučić je rekao da je Milošević ubijen zato što je, kao obezbedjenje na splavovima, smetao kriminalnoj grupi Belivuka, čije je neke članove bio pretukao.

On je naveo da su zbog tog zločina uhapšeni Veljko Belivuk kao izvršilac, i Marko Miljković kao pomagač, koji su neko vreme proveli u istaznom zatvoru, nakon čega pušteni na slobodu zato što su DNK dokazi sa lica mesta “kontaminirani”.

Televizija Pink je nekoliko puta emitovala snimak na kome se vidi likvidacija Vlastimira Miloševića, kao i fotografiju žrtve, za koju je Vučić rekao da je telo isečeno i spakovano u kesu a zatim bačeno u Dunav.

Vučić je naveo da od 2018. godine počinje rast broja ubistava u Srbiji, i da je to rezultat problema koji su “uvezeni u Srbiju iz Crne Gore, kao sukob dva klana škaljarskog i kavačkog”.

On je rekao da je zatim u 2019. godini bilo svega šest mafijaških ubistava, a da je “druga prelomna tačka pokušaj ubistva i ranjavanje šefa kavačkog klana, državljanina Crne Gore Radoja Zvicera u Kijevu”.

“Onda imamo krvavi sled događaja potpunu ludnicu u kojoj vam nestaju ljudi. Počinju svi da pričaju o tome jer se ti bolesnici hvale snimcima šalju ih svima”, rekao je Vučić i dodao da je u 2020. godini bilo pet mafijaških ubistava i da su to sve bili oni koji su nestali, što su slučajevi koji su nakon hapšenja Belivukove grupe u februaru ove godine “svi rešeni”.

Printscreen/ TV Pink

Vučić je naveo da su nakon toga delovi kriminalne grupe i delovi iz policije počeli da prate njega, njegovog brata i starijeg sina da bi se “opametili”.

“Moja poruka njima je da neću da se opametim. U ovoj godini imamo nula mafijaških ubistava. Imamo ukupno 38 ubistava, ali nijedan pokušaj mafijaškog ubistva nemamo u zemlji. Vidite da može”, rekao je Vučić.

On je rekao da je spreman da dodje u studio da se donese poligraf i da javno odgovara da li je ili nije “ikada video ili čuo Belivuka”.

“Nikada ga nisam ni čuo ni video. Nije krivično delo da nekoga vidiš 2014. do 2017. godine, ali se slučajno desilo da nisam”, rekao je Vučić.

Pomoć građanima biće uvećana za još 20 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u budžetu Srbije ima dovoljno novca i da će za po 20 evra u dinarskoj protivvrednosti biti povećana pomoć punoletnim građanima i penzionerima, predviđena za jesen.

Vučić je za televiziju Pink izjavio da će penzioneri, umesto još po 50 evra i još 30 evra u septembru i novembru, kako je ranije bilo najavljeno, dobiti još po 20 dodatnih evra.

On je dodao da će punoletni građani koji su se javili za pomoć države od ukupno 60 evra, i koji treba da prime još 30 evra, dobiti dodatnih 20 evra u decembru.

“Penzioneri će dobiti 100 evra na poklon od države a svi ostali koji su se već prijavili a daćemo mogućnost dodatne prijave, dobiće 50 evra”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će predložiti “veliko uvećanje” iznosa po rođenom detetu, i to i za prvorodjeno i za ostalu decu.

On je rekao da je u “prvoj polovini godine zabeležen rast od 8,3 odsto”, kao i da je sedam-osam godina BDP uvećan za više od 50 odsto.

Vučić je rekao da su zahvaljujući tome velika ulaganja i u zdravstvo, i najavio otvaranje kovid bolnice u Novom Sadu za 1. septembar, kao i da će uskoro biti otvorena fabrika za proizvodnju vakcine protiv korona virusa.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare