Ruski mediji: Advokat razotkrio Mlađana Đorđevića

Izvor:

Ruski medij RuSerbia.com izvestio je o objavi advokata Čedomira Stojkovića na društvenoj mreži X,  kojom je razotkrio delovanje Mlađana Đorđevića. Tom prilikom je Stojković tagovanjem prijavio Đorđevića nekolicini američkih senatora, potom Ališi Kerns, Majklu Rotu, Josipu Juratoviću…

Čedomir Stojković i Gunter Felinger,
Foto: X/@FIGHT_4_RIGHT_S

Tekst prenosimo u celosti

Advokat Čedomir Stojković, poznat po pružanju usluga ruskim i ukrajinskim izbeglicama, napisao je zanimljivu objavu u kojoj „otkriva“ pravo lice srpskog političara Mlađana Đorđevića.

Kum Dragana Đilasa, Mlađan Đorđević, koji za mene koristi izraz: “ukro-nato Kurtijeva budaletina u službi vlasti”, (for foreigners: the tone of words used here by him should portray NATO and Ukraine as something disgusting)
je:
– ruski agent u Srbiji
– osoba koja je uspostavila zvanične odnose sa nepriznatim ‘republikama’ Donjeck, Lugansk i Pridnjestrovlje i tesnu saradnju sa ‘Ruskim institutom za strateška istraživanja’ (čiji je ‘osnivač’ supruga Dimitrija Medvedeva, Svetlana);
– osoba koja je 2013. u saradnji sa vladom Ruske Federacije dovodila u Srbiju decu iz Pridnjesteovlja, Luganska i Donjecka, u sklopu informativnog rata Rusije radi pravdanja prve invazije na Ukrajinu 2014….
– savetnik Borisa Tadića iz vremena kada je bio predsednik Srbije
– Putinov lobista u Srbiji za poklanjanje Naftne industrije Srbije Gazoromu 2008….

Ali takođe i:
– zamenik Dragana Đilasa iz vremena kada je Dragan Đilas bio direktor Nacionalnog investicionog plana
– suosnivač nekoliko kompanija sa Draganom Đilasom;
– ali takođe i: „Mlađan Đorđević je, po rečima Dragana Đilasa, njegov dobar prijatelj. Bio je suosnivač kompanije ‘Direct media’ u aprilu 2001. ‘Ja sam bio u ’BBDO’ i ne možete da budete u isto vreme vlasnik kompanije koja se bavi medijima. Dogovorio sam se sa Mlađanom Đorđevićem da on bude osnivač firme’, rekao je Đilas za KRIK. Đorđević je bio i jedan od suvlasnika „MD International“ koju je Đilas osnovao u Češkoj 1995. godine.“ /preuzeto sa sajta Istinomer

Drugim rečima, prvi čovek opozicije u Srbiji, Dragan Đilas, je u toliko bliskim i prijateljskim odnosima sa ovim ruskim agentom, da je u vreme kada je Đilas bio vlast, je vlasništvo svoje najveća kompanije ” Direct Media DOO” tada privremeno preneo na ovog ruskog emisara.

Mlađan Đorđević, dok je bio savetnik predsednika Srbije, je 2010. optužen od strane predsednika Crne Gore Mila Đukanovića za duboko mešanje u politiku Crne Gore, za pomaganje opoziciji i finansiranje opozicije.
Ono što Milo Đukanović tada nije znao (a malo ko je znao) da Mlađan Đorđević nije tada pomagao ‘pro-srpsku opoziciju u Crnoj Gori’, već PRO-RUSKU opoziciju u Crnoj Gori.

Da li je sada jasnije zbog čega sadašnja opozicija Srbije:
– ne pominje Vladimira Putina
– rusku agresiju na Ukrajinu
– sankcije prema Rusiji
– usklađivanje spoljne politike Srbije prema Rusiji …

Oh wait, pa oni su u Evropskom parlamentu i Bundestagu to ćutanje pravdali rečima: “ne možemo sada da govorimo protiv Rusije jer ćemo izgubiti glasove…”

Juče sam rekao da neću iznositi zamerke opoziciji do okončanja beogradskih izbora. Međutim kada nas ruska peta kolona napada, moramo se braniti, čak i kada je ona deo srpske ‘opozicije’.

Na fotografijama se nalaze dva prijatelja: 1) lider srpske opozicije Dragan Đilas, i 2) Putinov zamenik za Donjeck, Lugansk, Pridnjesteovlje, Naftnu Industriju Srbije, i političke operacije na Balkanu: Mlađan Đorđević.

I zapamtite da se svi ruski agenti drže zajedno: Mlađan Đorđević i Aleksandar Vučić. Ostalo je predstava za javnost. Aleksandra Vučića treba da zameni opozicija koja je jasno proevropska i jasno prozapadna i kojoj je potrebna višegodišnja podrška Zapada da bi se pojavila i postala vlast.

Mlađan Đorđević je, odgovarajući na Stojkovićevu objavu, samo kratko zahvalio advokatu na dobroj reklami.

Ranije je, u intervjuu za portal, Đorđević, jedan od najharizmatičnijih srpskih političara, u šali priznao da radi za CIA i nije isključio da radi za FSB, GRU i SVR.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare