Amnezija Aleksandra Vučića i Petra Petkovića

Izvor:
Politički.rs

Četvrtog juna 2003. godine, šćiptarski teroristi, na spavanju su masakrirali porodicu Stolić iz Obilića. Prvo su bili mučki isprebijani, a potom su Slobodanu (80) i supruzi Radmili (78) smrskane glave, dok je sinu Ljubinku (53) slomljena desna ruka, a potom je izboden u grudi. Naravno, niko nije odgovarao za ovaj zločin.

Piše prof. Davor Kalajžić

Četvrtog juna 2022. godine, Koštuničin bogoslov i naslednik Marka Đurića, blagoizvoleo je da se bavi Dželjaljom Svečjom i Armendom Mehaja, koji su se švrćkali po Brnjaku i Jarinju. Diplomirani bogoslov se tog dana bavio i “ideološkom gadljivošću” Aljbina Kurtija, zaboravljajući da je do pre samo nekoliko godina bio skupštinski megafon Slobodana Samardžića i vatreni protivnik Vučićeve “izdajničke politike na Kosovu i Metohiji”, da bi 2014. uskočio kod naprednjaka, jer očito za razliku od Kurtija, Koštuničin bogoslov nije gadljiv.

Iako je završio Pravoslavni bogoslovski fakultet Univerziteta u Beogradu, nije se setio da se barem prekrsti za pokoj duši masakriranim Stolićima, a kamoli da ih pomene. Nisu se setili ni Porfirije, a ni Vučić. Nije ni uvek za Vučića spremni Simo Spasić. Ali je zato Porfirije, koliko pre neki dan, svesrdno ispraćao posmrtne ostatke Mateja Periša, koji je sa drugarima došao da besni po Beogradu i naduva se najjeftinije droge na Balkanu, što ga je koštalo života.

Sodoma i Gomora koja je zahvatila Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu, odavno se prelila i na Vladinu kancelariju za KiM. Najvažnije državno i nacionalno pitanje, pitanje državnog mira i opstanka, pitanje regionalnog mira i stabilnosti, pitanje odnosa Srbije sa dvema najvećim svetskim silama, Rusijom i Kinom, pitanje sudbine oko 300.000 Srba i oko milion kosovskih Albanaca koji su naši državljani i drugih manjina na AP KiM, pitanje basnoslovnog energetskog i mineralnog blaga Republike Srbije, pitanje masakriranih Stolića i stotina živo raščerečenih Srba, pitanje neprocenjive verske i kulturne baštine, pitanje sistemskog i sistematskog progona i istrebljenja Srba, pitanje Nacionalnog parka Brezovica, pitanje svih pitanja države Srbije – Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija, predato je u ruke za to nekompetentnima.

Porodicu Stolić masakrirali su šćiptarski teroristi, koji su time poslali jasnu poruku Srbima da im nema povratka i života u Obiliću. Taj zločin je apoteoza srpskog progona i stradanja. Svojim učešćem u samoproglašenim, nelegalnim i nezakonitim institucijama separatističko-terorističke “Republjik Kosova”, “Srpska lista” je svojim mukom nastavila da abolira šćiptarske zločine. Umesto da se bave raskrinkavanjem svih detalja “Žute kuće” i utvrđivanju odgovornosti Albanije, u cilju zaborava istih, izdajnik Vučić i sada njegov bogoslov, Petar Petković, lobiraju za stvaranje “Velike” Albanije na teritoriji Srbije. Projekat “Otvoreni Balkan”, već je doveo do delimičnog ukidanja granice između Republike Albanije i Republike Srbije na prostoru AP KiM. To je šćiptare podstaklo na novi talas raznih svakodnevnih napada na preostale kosovske Srbe.

Vučić, Đurić i Petković su u više navrata pozivali kosovske Srbe da izađu i glasaju na izborima koje organizuje samoproglašena “Repulika Kosovo”, čime su počinili više teških krivičnih dela protiv Ustavnog uređenja i bezbednosti Republie Srbije, za koja će, nema nikakve sumnje, pre ili kasnije odgovarati. Takođe, naveli su te nesrećnike na uzimanje državljanstva i ostalih ličnih dokumenata terorističke i nezakonite tvorevine, a one iz “Srpske liste”, “Policije Kosove” i “pravosuđa Kosove”, da podnesu pismene i usmene zakletve takvoj “Kosovi”.  U tome su im pomagali nacionalni mediji i gomila izbljuvaka žute štampe.

Kritičnog dana, 04. Juna 2022. sredstva informisanja bila su puna Lavrova, Šolca, Šarića i podataka o tome da barem trećina srednjoškolaca uživa neku drogu. Koga je briga za ubijene Srbe, kad treba promovisati “Veliku Albaniju Otvorenog Balkana”?

Prof. Davor Kalajžić

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare