Danko B. Marin: Odiseji i odiseje

Izvor:
Politički.rs, Foto: Privatna arhiva, Wikipedia, Printscreen

Okretao sam drugi obraz i vraćao humorom kad se teško uvrediše drOgosrPijanske horde stihovima moje ,,turbo“ pesme. Bili su toliko besni da su napamet znali ,,turbo“strofu!

Piše Danko B. Marin, Foto: Privatna arhiva

U brdima plavim,
stvoriću potomstvo…
Ženo, operi mi noge!
– biće zadovoljstvo.

Lažno urbanim facama nije pomoglo što šaljivu pesmu lektoriše Sandra prezimena Urban. Verovatno ih je ,,Urban“ dodatno žestilo podsećanjem na poreklo iz balkanskih zmijarnika i vukojebina. Stručno su ,,E-NOVINE“ bot urbanoidni komentatori opisivali seks sa kozama, ovcama,…

Ko zna, možda su tako urbišići nastali? Odbačeni od zdrave ruralne zajednice stvoreni su seksačinom u primitivnim zoofilnim GMO laboratorijama.

Osim u knjizi ,,Telo mi je borbena mašina“ šaljiva pesma ,,Rešio sam“ je objavljena u raznim štampanim izdanjiima i na više portala. Tada popularni ,,Srpski kulturni klub“ se upisao uz zafrkantsko ilustrovanje. Cvrc!

Bio sam SKK saradnik. Ne zbog moje ironične stihovane pesmičice za SKK ubrzo stiže digitalno uništenje.

O digitalnoj diverziji nije brabonjala Evropska unija obzirom da je tad ,,Peščanik“ isto prošao.

Zbog ,,Peščanika“ se digla evropska frka-drka strka panika. Bilo tad u modi digitalno uništavanje. Jadni, bunismo se zbog ,,Peščanika“ o SKK ćutanje. U SKK su definisani Srbi.

Hvala Petru Lukoviću što je kao nagrađivana novinarska, urdenička veličina odradio nešto konkretno za moju medijsku prisutnost!

Otrovnog pera ipak je njegov otrov bio i lek. Svi smo u nekoj virtuelnoj EU, a Petar kopa domaće teme. Diže medijsku buku koja se čula preko granica…

Danas je gospodin Luković teško bolestan. Apeli da mu se pomogne idu i iz inostranstva.

Desni Srbin nikad nije bio. Iz sveta u kom je živeo, bar je pošteno pisao. Umoči pero Pera u svoj otrovno isčašeni um i… No, pratio je ,,desno“ pisanje na veliku radost postčetničkih, ljotićevskih, neodesnih fanova. Nećemo Lukoviću lepiti udbašku etiketu.

Mnogi ljotićevski autori su tada kukali da teško nalaze nova ljotanska štampana izdanja sa svojim tekstovima. Pre njih pronalazio je tekstove Luković. Pera je sve studiozno čitao zbog kritičkih osvrta. Odslušah kuknjavu novoiskraša V.M. da on ne može brzo dobiti, naći svoja štampana pisanija. Prvo čita Perine kritike, motivisana e-novinska pisanija-piŠanija. Kritikčki pljusak pokuda pre no što nabavi štampano-novoIziskrenu publikaciju.

Pročitajte još  Dankovi aforizmi: Sme li se Noć veštica čestitati feministkinjama?

Šešir, kapu dole – Pjer je bolje poznavao ,,desnu“ literaturu od mnogih desničarskih foliranata. Uvek i kontroverzan…

Nezaboravna je bila emisija na TV ,,Pink“ u kojoj Petar pored Aleksandra Vučića brani Vučića.

Od koga brani SNSunašce naše nasušno Aleka? Oooo, zar se i to može?

Ko je bio okrutni predator: verbalni atentator?

Petar Luković je branio pred Vučićem ugroženog Vučića od Tadićevog lizoguzičara fanatično žučljivog DS žutičara Nebojše Blebetojše Krstića!

E-NOVINE urednik, rok kritičar Pera u mišju rupicu satera nadobudnog Krla gumenu facu. Satera u trap plejbekovskog otvarača usta iz grupe ,,Dečaci“ – preimenovane u VIS ,,Idoli“ zbog pederskog imena. Spitfajer spiter Piter je to!

Krlo je odavno prvo blejeće SNS grlo. Unovčio je preletanje u SNSendvičarenje.

Luković nije iskoristio ni svoje sjajne tekstove o Draganu Đilasu. Na opštu radost ,,partizana, ljotana, četnika“ nazivao Đitlera ,,Drvosjek“ zbog započetog beogradskog ekocida. Ni sukob Vučić-Đilas nije kapitalizovao: Petar jebivetar.Zgodno je bilo što je nazivom ,,Drvosjek“ slao (ličko-bosansku) zamlatu u postojbinu. Nanjušenu i kod mene moju zapadnosrpsku protootadžbinu…

O-Kej, zaista kroz humor plasiram ozbiljan beg iz gradskih sredina. U stvari su mi margina urbicidni, samoubistveni gradovi. Bilo je lepo živeti u njima dok ne napraviše urbane džungle.

Nazire se ,,pranjem nogu“ povratak ruralnoj devičanskoj tradiciji. Provlači se paralela sa Odisejevim povratkom na Itaku… Pesmičuljak ironičnog eskapizma je protalandarao svoje. Knjigu u kojoj je bio rasprodah…

Svađa?

Interesantno je bilo da je posle nekoliko godina jedan očajni drOgosrPijanstvujući (,,pokajan“ pokušao da bude ne Srbin, tek SrPin) novinar pisao da je Luković u stvari moj sufler!? Ne smem mu ime navesti da ne bi drOgosrPijanac-SNSrPin ponovo imao pravo na odgovor. Kao i razlog za novi patetični juriš ,,ugroženog vrhunskog intelektualca“ kod Marića da gostuje na TV Hepi u nekoj blebetaonici.

Neimenovani ugroženi vrhunski intelektualac

DrOgosrPijanac otkrio ,,zaveru“? Komika… Volim te Srbijo! Velika si po duši, velika i po razigranoj mašti za otkrivanje nepostojećih zavera. Umesto znakova interpunkcije sad bih stavi srce i smajlija.

Pročitajte još  Dankovi aforizmi: Predaja nije opcija, međunarodna kapitulacija jeste...

Nego, bez lažne zavere ovo je istina. Neporecivo desni ,,Vidovdan“ preneo je Lukovićevo pismo naslovljeno ,,Pismo Draganu Đilasu beogradskom Staljinu!“ Velika Srbija postoji. Desničari su radosno pomagali levičaru, a najviše slobodi informisanja i slobodnom protoku misli.

,,E-NOVINE“ ne postoje. Ugašene su. Mi Odiseji privodimo kraju naše odiseje. Gasimo se od boleština koje uplovljaju u starost. Ne možemo ići ka mladosti, ne dozvoljava biologija.

Od smrti nema nam spasa. Beg ne postoji. Nema ni od tradicionalne kulture podneblja u kom dugo živimo – ma koliko bežali u neurotsko rokenrol trabunjanje, cinično novinarčenje, duhoviti ,,Feral Tribune“ ili TV ,,Pink“ eskapizam. Niti je Petar Jesenjin, a ni ja nisam Majakovski da…

,,U ovom životu nije teško mreti. Izgraditi život – daleko je teže“- ne pišem pesmu oproštaja. Jednu je davno Sergeju Jesenjinu napisao Majakovski.

Kamo sreće da masovno pobegosmo (na vreme) u pastorale i da odživesmo dostojnije, zdravije živote. Imprvizujemo život, ne živimo ga svedeni na patetično odživljavanje.

Jesenjin strada u krajnje sumnjivom samoubistvu. Pod znacima navoda piše se i samoubistvo izgraditelja života Vladimira Majakovskog. Mi se samoubijamo životom u ekocidno tretiranim gradovima.

Samoubijanje životom,
Ulje na platnu, neuramljeno. Format 96 x 76 cm bez rama. Autor akademski slikar Jelena Karleuša

Ko smo, koja smo mi životna, fudbalskim rečnikom: liga?

U stvari ja nisam bio toliko bitan. Tek uvertira, običan trening za napad na ciljani lik i delo, na stvarnu veličinu Emira Kusturicu! Trening ,,E-novine“ pljuvačnih žlezda jer sam FK Planinac iz Ležimira, OFK Bikić iz Bikić Dola ili FK Graničar iz Jamene. Mali Perica – mali trener FK Pofalički-propalički…

Nadobudni Perica u startu na svetsku ligu katastrofalno prolazi. Nije ga ni TV Pink sluzavo slugeranjstvo izbavilo. Prestaju da rade ,,E-novine“ – e, baš šteta! Bez ,,urbanog“ palamuđenja, cinične izHrkačine kao lične mentalne higijene usledila mu i boleština… ZAVNOH, BiH,…- dadoše se u prošnju da se sanira plućni kancer.

Pročitajte još  Danas je Dan mladosti: Tamna je naša noć – tamnija od noći drugih nacija

Neću o brdima plavim – samo će biti pesma za kraj. Vreme je Vaskrsa, vreme da čovek oprosti ono što je do čoveka. Gospodnje ne oprašta ili prašta Gospod. Spisak neoprostivih grehova postoji.

Petru Lukoviću želim ozdravljenje. Ne pišem gde je druge opadao i pominjao. Lično se ne smam ljutiti na lične stvari meni upućene. Benigni je nivo u mom slučaju. Još može Pera da ode u brda plava posle brige doktorki i medicinskih sestara. Pomažu plava brda kao i one.

,,Kontroverzna“ pesma za kraj. Ili početak?

REŠIO SAM

Popeću se na najvišu čuku
da ne čujem gradsku buku
i čuvaću ovce starog đeda,
dosta mi je viskija i leda.

Rešio sam:

ostavljam kafane.
U pasivnom kraju,
provodiću dane.
Hraniću se šumskim bobicama,
sladit’ jedrim curicama.

Zbogom, loše društvo i patike ,,najke“,
idem u planine da odživim bajke!
U brdima plavim, stvoriću potomstvo…
Ženo, operi mi noge! – biće zadovoljstvo.

5 1 glas
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare