Gajović: EMANUEL MAKRON – MARIONETA FAMILIJE ROTŠILD

Izvor:
Politički.rs

„Tristotinjak ljudi koji se međusobno poznaju i lično imenuju svoje naslednike određuju sudbinu ovoga svijeta. Njihova moć postoji u apsolutnoj tajnosti. (Valter Ratenau (Walther Rathenau), 1867-1922, njemački industrijalac i političar (ministar inostranih poslova))

„(„Patrijarsi duboke države“ – zapadni megakapitalisti i britanska vladarska kuća Vindzor) sjede na svojim tronovima odakle posmatraju svijet, i ljude doživljavaju kao svoje sluge, a svijet kao svoje igralište u kome mogu nekažnjeno da pljačkaju, ubijaju ljude, proizvode ratove, proizvode šok terapije preko svog monetarnog fonda – rade šta god žele i šta im se prohtije.(Vilijam Engdal (William Frederick Engdahl), 1944, američki geopolitički istraživač i analitičar)

„…(megakapitalističke) korporacije ogromnom finansijskom i medijskom moći direktno utiču na izbor političkih elita, uglavnom skromno obrazovanih, ali zato bespogovorno poslušnih premijera, ministara, šefova država…(Mišo Kulić, 1951, srpski filozof)

Rotšildi su uvijek smatrali Evropu svojim feudom. Bila je izvršena podjela na sferu uticaja, izvjesna nepisana pravila sa Rokfelerima koji su uzeli za sebe zapadnu poluloptu, dok su Rotšildi uzeli istočni dio, odnosno Evropu i Aziju…Oni su i danas, jasno se vidi, aktivni u Kini…Singapur i Hongkong…su takođe njihovi feudi. (Valentin Jurjevič Katasonov, 1950, ruski naučnik, doktor ekonomskih nauka)

Emanuel Makron (1977), francuski političar i ekonomista, predsjednik je Republike, od 2017.godine. U tom svojstvu je, 26.februara 2024.godine, između ostalog, ratoborno izjavio da će Francuska poslati svoje trupe u Ukrajinu, jer „pobjeda Rusije može ugroziti bezbjednost Evrope“.

Autor: Milan Gajović, Foto. Printscreen YouTube/IN4S

Prema važećem Ustavu (Pete Republike), iz 1958.godine, predsjednik Francuske, između ostalog, utvrđuje spoljnu politiku i vrhovni je zapovjednik oružanih snaga. Samostalno odlučuje, ne samo o upotrebi vojske (i u inostranstvu), nego, čak, i o upotrebi nuklearnog naoružanja?! Zbog velikih ustavnih ovlašćenja, predsjednika francuske države nazivaju „republikanskim monarhom“ ili „vršiocem dužnosti kralja“.

Dok je pohađao srednju školu u Parizu, Emanuel je otpočeo dugogodišnju vezu sa dvadeset četiri godine starijom profesorkom glume Brižit Tronj. On je tada imao oko 15, a ona oko 39 godina. Vjenčali su se 2007.godine, kad je on imao oko 30, a ona oko 54 godine.

Prema ukazanjima Svete Matrone (Matronuške) Moskovske Svemoćne mojoj supruzi Dragici, Rotšildi su „bacili oko“ na Makrona dok je još bio srednjoškolac Brižit je namještena Emanuelu da ga „brusi“ za predsjednika države, te da ga drži pod potpunom mentalnom kontrolom. Ona je, inače, visoko rangirana pripadnica neke sekte koja upražnjava i užasne satanističke rituale!

Sve ovo se poklapalo sa Makronovim ambicijama. Prema nekim izvorima, kada je nakon diplomiranja na Nacionalnoj školi za administraciju, upitan kako sebe vidi za 30 godina, odgovorio je „kao predsjednika Francuske“.

A kolika je planetarna moć Rotšilda, potvrđuje i podatak koji je javno iznio ruski istoričar Andrej Iljič Fursov, još 2017.godine, da imovina (bogatstvo) te familije iznosi oko 3,6 hiljada milijardi dolara?! Prema toj cifri, Rotšildovi su, tada, bili peta finansijska (ekonomska, privredna) sila svijeta (iza SAD, Kine, Japana i Njemačke)?!

Makron je radio kao investicioni bankar u Rothshild and Cie Banque, ogranku francuske Rothshild and Co bank. Dobio je višemilionski vrijedan posao, iako nije imao nikakvog iskustva u investicionom bankarstvu. Prema navodima pariskih medija, on je u banci Rotšildovih, za kratko vrijeme, i kriminalnim, nezakonitim poslovima, stekao bogatstvo od oko 30 miliona evra.

Unosan posao u banci je (po naređenju Rotšildovih) napustio da bi se kandidovao za predsjednika Francuske, jer su patroni željeli svog čovjeka za prvog čovjeka države. Njegovu predsjedničku kampanju finansirala je francuska banka BNP Paribas koju posjeduju Rotšildi.

Zašto je Makron postao „jastreb“ u antiruskoj politici? Iz nekoliko ključnih razloga:

1)Sveti Sava je, još 21.februara 2022. godine, ukazao mojoj supruzi Dragici sledeće: „Francuski predsjednik Emanuel Makron sve više gubi podršku u tajnoj, zapadnoj, megakapitalističkoj, satanističkoj vladi, jer, po njihovoj procjeni, nije dovoljno agresivan prema predsjedniku Putinu i Rusiji.“

2) Agencija „Bloomberg“ objavila je da je najveći dio državnog duga Ukrajine kupio američki investicioni fond Franklin Templton (Franklin Templeton), u interesu familije Rotšild.

3) Francuski politički i vojni establišment je ogorčen zbog ruskog istiskivanja Francuske iz zemalja Sahela (podsaharske Afrike).

4) Aktuelni francuski šef države želi da poveća šanse za dobijanje još jednog predsjedničkog mandata, te da postane lider evropskog Zapada.

U cilju smirivanja i povećanja naklonosti francuskog i zapadnog javnog mnjenja, Makron je, 17.marta 2024. godine izjavio i sledeće:

„Ne treba se zastrašiti, nismo suočeni sa velikom silom. Rusija je srednja sila s nuklearnim oružjem, ali njen BDP je manji od BDP-a Evropljana, manji od njemačkog od francuskog.“

Foto: Printscreen

Ova izjava je tačna samo ukoliko se ima u vidu visina nominalnog BDP-a, utvrđena rashodnom (potrošnom) metodom (kao suma izdataka za ukupnu potrošnju – ličnu, državnu (javnu) i investicionu, kao i vrijednost neto izvoza roba i usluga). Prema podacima Svjetske banke za 2023.godinu, Francuska se nalazila na sedmom mjestu sa oko 2.088 hiljada milijardi US dolara, dok se Rusija nalazila na 11.mjestu sa oko 1.745 hiljada milijardi dolara.

Međutim, prema podacima te banke za isti period, po visini BDP-a mjerenog paritetom kupovne moći, Rusija se nalazila na 5.mjestu sa oko 5.327 milijardi US dolara, dok se Francuska nalazila na 9.mjestu sa oko 3.770 hiljada milijardi dolara.

Paritet kupovne moći (PPM) predstavlja novčani iznos potreban za kupovinu iste korpe proizvoda i usluga u raznim zemljama. Na osnovu posebne statističke metodologije, pokazuje odnos cijena istih proizvoda i usluga između pojedinih država, izraženih u njihovim nacionalnim valutama.

Znači, BDP mjeren po PPM, pored nominalnog BDP-a, uzima u obzir i nivo potrošačkih cijena i broj stanovnika određene države. Samjerljivost cijena se postiže tako što se vrijednost korpe roba i usluga proizvedenih u raznim zemljama, izražena u njihovim nacionalnim valutama preračunava, najčešće, u US dolare, prema paritetnom odnosu tih valuta i američkog dolara.

Nadalje, Rusija je najveća nuklearna sila, neuporedivo veća od Francuske, i raspolaže neizmjernim prirodnim bogatstvom.

Šta se iz Makronovih ratobornih izjava i reakcija na njih može zaključiti?

1)Rotšildovi su spremni za izdvajanje dodatnih velikih finansijskih sredstava radi pobjede nad Rusijom i za „obnovu“ Ukrajine.

2) Makronove izave nijesu praćene izričitom podrškom SAD i Njemačke. Obje ove države su pod kontrolom američkih megakapitalističkih familija, prije svega porodice Rokfeler, koje, očito, procjenjuju, ne samo da bi direktno vojno angažovanje Zapada planetu približilo direktnom oružanom sukobu sa Rusijom, već bi olakšalo Kini da vojno povrati ostrvo Tajvan i postane vodeća sila u azijskom akvatoriju.

Međutim, zapadnim megakapitalistima, „patrijarsima duboke države“, je jasno da će pobjeda Rusije i kapitulacija Ukrajine dovesti do raspada EU i NATO pakta. Rukovodstva više država članica procijeniće da su im ekonomski odnosi sa Rusijom i „zdravlje nacije“ daleko važniji od postojećeg članstva.

Kako bi se navedeno spriječilo, a pojedine članice disciplinovale da plaćaju veću članarinu NATO-u, prema ukazanju Svete Matronuške, u tajnoj zapadnoj vladi se planira, preko tajnih službi i Pakta, izvršenje terorističkih akata na teritorijama pojedinih zemalja članica?! Procjenjuju da će se, na takav način, pojačati unutrašnji osjećaj ugroženosti u tim zemljama, te povećati homogenost i disciplina unutar NATO-a.

Zapad će umnogostručiti, gotovo besplatnu, finansijsku i vojnu pomoć Ukrajini. Ovo znači i snabdijevanje ukrajinske armije najsavremenijim naoružanjem, vojnom opremom, raketama srednjeg dometa i letilicama. Planira se i da, u uniformama ukrajinske vojske, protiv Rusije ratuju i veće jedinice zapadnih armija i NATO-a, piloti i diverzantske grupe.

Zbog navedenog, neophodno da Ruska vojska, u maksimalno mogućoj mjeri, ubrza okončanje vojne operacije koja bi dovela do kapitulacije ukrajinske strane. Ruska država mora da pređe na ratni režim, jer je, zbog realno mogućih terorističkih akata i raketnih udara sa velikim brojem civilnih žrtava, ugrožen svaki dio teritorije evropskog dijela Rusije.

Milan Gajović, diplomirani pravnik sa advokatskim ispitom i diplomirani ekonomista, iz Podgorice
1.april 2024.godine

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare