„Kad se patrijarh na Kosovo vrati“

Izvor:
Politički.rs, Foto: FoNet/Marko Dragoslavić, Printscreen Instagram

Kako stvari stoje, vrhovni srpski pop će se na Kosovo vratiti kad i vojska – sudnjeg dana. U međuvremenu, možda bi pomoglo da što pre dovuče vrhovnog katoličkog popa u Srbiju i da mu se naljube skuta, pa da svi zajedno skoknu do Metohije i dovrše proces pokatoličenja srpske pravoslavne baštine na AP KiM. Kad je „Tomos“ mogao za MPC, zašto ne bi mogao i za „Kosovu“?

Piše Davor Kalajžić

U Rezoluciji 1244 SB UN, jasno piše da na administrativnim prelazima treba da budu samo snage UNMIK-a i KFOR-a, eventualno i EULEKS-a. Nažalost, zahvaljujući „Borkovim“ sporazumima i potonjim „Briselskim“ sporazumom i pratećim dokumentima, na administrativnim prelazima su se odomaćile strukture NDK-nezavisne države Kosovo. Srbija se obavezala da će njeni državni predstavnici na „Kosovu“ moći da uđu samo u skladu sa ugovorenim ulazno-izlaznim procedurama. Da uprostim, Jašari i Pavićević preko kancelarija EU na „Kosovi“ i u Srbiji, razmene obaveštenja o poseti i onda sačekaju povratno odobrenje, ili neodobrenje posete, o čemu u roku od 48 sati u suštini odlučuju Vlade „Kosove“ i Srbije (čitaj ambasadori Amerike, onaj dole i ovaj gore). Posete se mogu zabraniti iz proceduralnih razloga, ali i bez obrazloženja. Tako su od Kurtija i ekipe mnogi popili pedale. Ni vrhovnom popu ovo nije prvi put.

U čemu je kvaka? U istoriji i činjenicama koje treba obrisati da ne postoje, a sve zajedno vode do samo jednog zaključka – Sveti Sava, Janićije drugi, Pećka patrijaršija, arhiepiskopija, patrijarh car Dušan, SPC, Prizren …. rečju – srce Srbije!

 

To uporno ponavljam – Metohija je srce Srbije! A onda nezavisna „Kosova“ može da se slika.

Za službovanja na AP KiM, dva puta sam se elektronskim putem obraćao patrijarhu i Svetom Sinodu, sa molbom da patrijarh odmah dođe da neprekidno stoluje u Pećkoj patrijaršiji. Ovi pozivi su došli kao posledica sastanaka kojima sam prisustvovao i na kojima je „međunarodna zajednica“ izražavala ozbiljnu zabrinutost da kosovska nezavisnost može biti sprečena samo stalnim prisustvom srpskog patrijarha u Pećkoj patrijaršiji. Poslednjih nekoliko godina sam u javnim nastupima i tekstovima pozivao patrijarhe da se odmah vrate na Kosovo i Metohiju i time udare glogov kolac u kosovsku nezavisnost.

Niti su mi odgovorili, niti su nešto preduzeli. Svima im je Vračar miliji od Metohije.

Paralelno sa raspadom države odvija se crkveni fijasko. Plan za uništenje Srbije podrazumeva uništenje SPC. Iako su crkva i država formalno-pravno razdvojeni, srpska istorija pokazuje nešto drugo. Kad god je država pala, verujući narod se mogao osloniti na crkvu, a ina je čuvala plamen državnosti koji se uvek ponovo rasplamsao, makar to bilo i posle pet vekova. Ovoga puta, niti države, niti crkve, a ni Rusi se nešto ne pretržu. S pravom.

Trenutnom vrhovnom srpskom popu ne pada na pamet da stoluje gde mu je mesto i istorijski trenutak. Kao i njegovim prethodnicima, ne pada mu na pamet da na sebe preuzme ulogu čuvara vere, istorije, tradicije, državnosti i borbe protiv kosovske nezavisnosti. Bez obzira na Kurtine zabrane, postoji mehanizam povratka u tron egzarha. Ali gaulajteri i njihove sluge to sprečavaju, a režirane predstave zamajavaju javnost.

Ključ celovitosti Srbije nalazi se u Pećkoj patrijaršiji. Povratak patrijarha i neprestano stolovanje bio bi glogov kolac ne samo u nezavisnost, već i u mozak mafiji!

Jer riba smrdi od glave.

Predsednik pokreta Moba,
Davor Kalajžić

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare