Kurta i Murta – bivši i budući robijaši

Iz Brisela stiže vest. Nelegalni i nelegitimni parapremijer „Republjik Kosova“ i nelegalni i nelegitimni parapredsednik Srbije, preciznije rečeno bivši i budući robijaši, nisu se utalili. Ključni pojam je – reciprocitet. Ustav i zakone Republike Srbije i UN R 1244 niko ne pominje.

Piše prof. Davor Kalajžić, Foto: Printscreen YouTube

A zakuvao im je Borislav Stefanović, koji se obavezao da će „svi vlasnici automobila sa prebivalištem na Kosovu koristiti RKS ili KS registarske tablice“. Naravno, naprednjaci su iskoristili ovu izdaju iz 2011. da u potonjoj predizbornoj kampanji zaurlaju kako će poništiti sve „Borkove sporazume“.

Ali, čim su se dokopali vlasti, zaboravili su na u međuvremenu preimenovanog Borka i njegove „sporazume“, pa su septembra 2016. u Briselu potpisali „Finalizaciju sprovođenja Sporazuma o slobodi kretanja iz 2011“. Obavezali su se da „relevantne delove registarskih tablica pokriju sa dve bele nalepnice“, a „registracija svih vozila sa registarskim tablicama koje izdaju vlasti Kosova („KS“/ „RKS“) će otpočeti 15. januara 2017. godine, i trajaće 12 meseci“.

„Mozak“ ovih protivustavnih i protivzakonitih radnji je izdajnik Murta, a izvođači radova njegovi podguzni, Đurić i Petković. U gore navedenom vremenskom roku, veći deo „Sporazuma“ sproveden je u delo. Srpske registarske oznake gradova na AP KiM više ne mogu da se koriste u pokrajini, osim na severu AP KiM (KM, LE, ZP, ZV), gde šćiptari nisu pritiskali Murtu na obavezu koja je potvrđena 2016, sa rokom implementacije 2018.

Ni Murta se nije trudio da nametne sprovođenje ove obaveze, jer je u to vreme pokušao da sa teroristima istrguje podelu AP KiM, čime je ulivao lažnu nadu „severnjacima“, a zapravo je kupovao vreme za anesteziju javnog mnjenja, ili da mu nešto iskrsne. Ali, nije iskrslo. Došlo je na naplatu.

I sada kreće Murtina agonija. Mora da ispuni potpisano, a ne zna kako da Srbima na severu AP KiM oduzme srpske i nametne šćiptarske tablice i proglasi to za novu pobedu – 6:0. U međuvremenu, niko i ništa, Kurta, mozak pomera Srbiji i uvodi kojekakve reciprocitete na sve i svašta. Murta „državnički odgovorno“ ne preduzima ništa, već ubrzano prodaje sve što se još prodati može na severu AP KiM: policiju, pravosuđe, civilnu zaštitu, elektro-enegetski sistem, uspostavlja granicu na Jarinju i Brnjaku i kreće u ubrzano stvaranje „Velike Albanije“ na teritoriji Republike Srbije. Kriminal i kriminalce ne prodaje, to mu treba.

Kakva Ustavna i zakonska ovlašćenja ima Aleksandar Vučić da razgovara sa Kurtijem? Nikakva! Kakav legalitet i legitimitet ima Aleksandar Vučić da razgovara sa Kurtijem? Nikakav! Ko je Aleksandru Vučiću odobrio da devastira državni suverenitet Republike Srbije nad AP KiM? Niko! Ko je ovlastio Aleksandra Vučića da stvara „Veliku Albaniju“ na teritoriji Republike Srbije? Niko! U čije ime Aleksandar Vučić potpisuje talove sa Kurtijem? Samo u svoje! Da li Aleksandar Vučić osim domaćeg ruši i međunarodno pravo? Da, UN R 1244! Šta o svemu misle građani Srbije? Izdaja!
Šćiptari i međunarodna zajednica pritisli su Murtu da do prvog septembra obezbedi sprovođenje potpisanog. Posle tog datuma, potpisano će izgleda biti sprovedeno na silu. A ko u tome da ih spreči? Srpska vojska, srpska policija, žandarmerija, civilna zaštita, teritorijalna odbrana, KFOR, NATO, Stoltenberg, Lajčak, Putin, Lukašenko, brat Si, Eskobar, Bajden, Orban, međunarodna zajednica? Neće niko, jer sve je u skladu sa preuzetim obavezama! Sprovešće sve Murta kao bela lala, inače isplivaće mu razgovori, slike, Skaj, naslućujemo čije, s kim i u vezi sa čim. Rasprsnuće ga gazde kao mehur od sapunice.

Aleksandar Vučić je svojim diletantstvom, kriminalom i izdajom doveo Srbiju i srpski narod na AP KiM u bezizlaznu situaciju i sad brabonja po medijima i svima nama. Dok ROSU ljudstvo i tehnika terora, pripremajući se za prvi septembar, nesmetano danima ide 60km kroz teritoriju četiri severne opštine ka Jarinju i Brnjaku, izdajnik ne preduzima ništa osim što kenja li kenja.

I naravno, opet će kosovski Srbi nadrljati, a režimski mediji naduvavaće i spinovati od ujutro do uveče. Ali stvarnost promeniti neće – izdajnik je sve potpisao i sve prodao. Odgovaraće ili gazdama, ili narodu. Ko ga prvi stigne.

SRB i grb već su prelepljeni sa dve bele nalepnice, a „RKS“ se smeši „severnjacima“. „Otvoreni Balkan“ će nas preplaviti nekažnjenim šćiptarskim bubregovadcima koji će se brzo povezati sa radikalnim islamistima u redovima „izbeglica“. Zamislite to veselje kad se udruženi šćiptari i arapi razmile po Srbiji! A belosvetski pederi i lezbejke krojiće nam Vladu, dok će se Švabove sotone zadovoljno cerekati gledajući kako nam prajdovci kontaminiraju fizičko i mentalno zdravlje.

I, šta ćete sad?

Prof. Davor Kalajžić

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare