Omasovljenje izdaje je korak kojim kolovođa pokušava da se opere, Brale je jači, neće se izdajnik oprati

Omasovljenje izdaje je korak kojim kolovođa pokušava da se opere, Brale je jači, neće se izdajnik oprati

KALAJŽIĆ: DELEGIRANJE IZDAJE

Svoje nedelo prevali na odgovornost drugima, a sebe proglasi za vizionara, državnika koji preduzima hrabre korake na stabilizaciji regiona, gurajući sve građane u “zlatno doba”.

Omasovljenje izdaje je preko potreban korak kojim kolovođa pokušava da se opere od zločina na koji podstiče. Logika je kristalno jasna – delegiraj izdaju na što više učesnika, to će ti odgovornost biti manja, zapravo se razvodnjava u masi. Zato Aleksandar Vučić javno poziva kosovske Srbe da izađu na tzv. “kosovske izbore” i glasaju za tzv. “Srpsku listu”, koja će tobože “pomoći našem narodu” da sa “svojim Beogradom i Srbijom drži čvrstu vezu”, a sve u svojstvu tzv. “institucionalnih predstavnika u privremenim vlastima” (prim. autora – “Kosova Republjik”).

Omasovljenje izdaje je korak kojim kolovođa pokušava da se opere, Brale je jači, neće se izdajnik oprati
Piše: Davor Kalajžić

Uvod u ovaj Vođin poziv na kolektivno i masovno učestvovanje u izdaji i zapravo harikiri, dala je tzv. “Vladina kancelarija za KiM”, još pre nekih dve nedelje. Ovog puta ne spotom kojim se crta meta na čelo jednom Srbinu, već spotom kojim se poziva na masovnu i organizovanu izdaju, a crta se meta na svim preostalim Srbima sa KiM.

Pozivom na broj 0800201011 dobićete zamaskirane operatere te nazovi Vladine kancelarije, koji će na sve načine pokušati da Vam objasne da se prijavite za masovni, organizovani i kolektivni odlazak u Kosovsku Mitrovicu, gde će vam “naši ljudi” omogućiti da glasate za “Srpsku listu”. Nije problem ako nemate “Kosovinu ličnu kartu”, “naši ljudi” će vam i to srediti na licu mesta.

Naravno, besplatan autobuski prevoz sa sve sendvičima i sokovima se podrazumeva. Tamo i nazad. Glasaj na brzinu, kaj se natenane.

Da odmah rasčistimo, jasno i glasno – na separatističkim izborima raspisanim za 14. februar 2021, nezakonitim po srpskom i međunarodnom zakonodavstvu, ne možete glasati sa važećim ličnim identifikacionim dokumentima Republike Srbije, već samo sa dokumentima izdatim od strane separatista.

Dakle, Aleksandar Vučić, njegova Vlada i kancelarije te nazovi Vlade, javno pozivaju građane Srbije koji su izbegla i interno raseljena lica sa KiM, da se odreknu srpskog identiteta i važećih dokumenata i da autobusima koje svi mi plaćamo kroz poreze, krenu put KiM, te da sa isključivo kosovskim dokumentima daju nedostajući i preko potrebni legitimitet i lažni legalitet “NDK – nezavisnoj državi Kosova”.

I to kome? Nekakvoj “Sprskoj listi”, Vučićevoj tvorevini za delegiranje i razvodnjavanje izdaje i ispiranje mozga izluđenim, proteranim, raseljenim, ubijanim, silovanim, sakaćenim i živo čerečenim Srbima. Profiterima koji sisaju budžete Srbije i “Republjik Kosova”, a taj novac ulažu u kupovanje nekretnina u Srbiji preko Merdara i Jarinja.

Malo mu je što se odrekao Gazivoda, malo mu je što je teroristima predao srpski elektro-energetski sistem na KiM, malo mu je što je dao Albancima nezavisni pozivni broj, malo mu je što se protivustavnim Uredbama protivzakonito rasformirao srpsku policiju i pravosuđe na KiM i uterao ih silom u “NDK”, malo mu je što je ukinuo civilnu zaštitu, malo mu je što ne brani kosovske Srbe uhapšene od strane terorista, malo mu je što se do pre neki dan grlio, ljubio i talio sa krvnikom Tačijem, malo mu je što je prinudio Izrael da prizna “NDK”, malo mu je što je postavio granične prelaze između “NDK” i ostatka Srbije, malo mu je što krši Ustav i zakone Srbije, malo mu je što krši međunarodno pravo, malo mu je što krši Rezolucije UN?

I pritom se u potaji sprema da uskoro i srpske pošte, bolnice i domove zdravlja, kao i sveukupno školstvo na KiM preda Albancima na izvolte.

Omasovljenje izdaje je korak kojim kolovođa pokušava da se opere, Brale je jači, neće se izdajnik oprati
Printscreen (Arhiva)

Sve mu je malo, pa mu je sad potrebno da autobusima dovlači glasače Albancima na noge! Da ispuni zavet gazdama, samo da ga ostave na miru da može još koji dan da se izbori sa nepokorenim mafijašima iz suprotnog tabora, koji mu skidaju deo kajmaka.

U Londonu, odakle je dobijao desetke iz prava, u Ustavu i zakonima Ujedinjenog Kraljevstva postoji najteže krivično delo, izdaja i veleizdaja. Po britanskom pravu, izdaja je kada neprijatelju svoje države činiš razne usluge, poput priznavanja njegovog nazovi državljanstva i identiteta, ili davanja neprijatelju dela teritorije.

Trolični izdajnik koji je od organizatora noćnog plivanja i raznosača radikalskih gajbica, uspeo da sa Pala i Londona dobija desetke iz prava, slično kao i desetke sa kolokvijuma iz basketa sa Fabricijem i Flesenkamperom, sve bez dana radnog staža, a uz javni poziv na protivzakoniti rad nedeljom, sada se drznuo da javno pozove deo stanovnika Srbije da ga kolektivno podrže u činu izdaje.

A tamo, u Ujedinjenom Kraljevstvu, za jedan takav akt izdaje dobio bi zasluženu kaznu. Do 1998. godine konopac je čekao svakog ko neprijatelju Kraljevstva prizna samoproglašeno državljanstvo i identitet, da neprijatelju deo teritorije Kraljevstva, npr. Foklandska ostrva, te mu čini razne druge usluge i ustupke. Posle navedene godine, konopac je zamenjen kaznom doživotnog zatvora za navedena dela izdaje, dok i dalje postoji kategorija veleizdaje, a uglavnom se odnosi na akte usmerene protiv kraljice i kraljevske porodice.

Slično je i u američkom, nemačkom, francuskom i ostalim zapadnim pravosudnim sistemima – doživotni zatvor za činjenje ustupaka neprijatelju koji je okupirao deo teritorije matice.

Kako sam već u nekoj prethodnoj analizi napisao, u našem kaznenom zakonodavstvu ne postoji direktno navedeno krivično delo izdaje, ali postoji gomila članova, od 305 do 319, u kojima je sublimirano sve što se tiče izdaje, a to se kod nas zove pozivanje na rušenje Ustavnog poretka, sa sve udruživanjem, namerom, samovlašćem i ostalim krivičnim delima koja sprovodi Aleksandar Vučić sa svojim satelitima iz Vlade i njenih Kancelarija.

Prenemaganje tipa “nikada nećemo priznati nezavisno Kosovo”, odavno ne pije vodu, još od vremena “Briselskog sporazuma”. Od tada je nataložena velika količina počinjenih teških krivičnih dela usmerenih na rušenje teritorijalnog integriteta i državnog uređenja Srbije.

UNMIK-ova Uredba 2004/12 o izborima na Kosovu(*) je i dalje na snazi, a Uredba 2004/11 o certifikovanju partija koje će učestvovati na izborima je takođe i dalje na snazi. Ta takozvana “Srpska lista”, nije certifikovana kod jedinog formalno-pravnog privremenog “vladara” KiM, UNMIK-a i UNMIK i OEBS ne sprovode izbore na koje Aleksandar Vučić poziva izbegle, raseljene, prognane i živo čerečene kosovske Srbe.

Te izbore ne sprovode nuikakve “privremene institucije samouprave u Prištini”, već te izbore organizuje i sprovodi “NDK-nezavisna država Kosova”, lažna teroristička tvorevina oblivena srpskom krvlju.

Ostaće zabeleženo u istoriji Srbije da je jedan njen predsednik stao na stranu ozakonjenja nezakonitih dela i nedela neprijatelja. Jer da bude jasno i bez ikakve lažne albanofobije, dokle god kosovski Albanci i dalje svakodnevno zlostavljaju preostale Srbe, pale, pljačkaju, hapse, proteruju, napadaju, upadaju u škole, bolnice, domove zdravlja, ubijaju i na sve moguće načine zlostavljaju Srbe i sprečavaju njihov povratak, pišu UČK grafite, uvode sankcije, ruše groblja i manastire, skrnave crkve, razbijaju vakcine, poriču „Žutu kuću“ i dok prete stvaranjem Velike Albanije sa daljim teritorijalnim aspiracijama na ostatak Srbije, jasno je da smo i dalje u neprijateljstvu i otvorenom sukobu i da će tako ostati još mnogo godina, sve dok oni koji su generisali sukobe i koji se tale u zajedničkom kriminalu, ne odu na zaslužene robije, a tinjajući pogrom ne preraste u razuman dijalog.

Svako prikrivanje ovakvog stanja je čin saradnje sa neprijateljem, čin izdaje, i ne može se sakriti ni zamaskirati nekim nazovi pregovorima, „normalizacijom odnosa“, „sveobuhvatnim sporazumom“, nasilnom integracijom, gašenjem institucija, ekonomskom saradnjom, „Šengenima“ i sličnim verbalnim i tehničkim svinjarijama koje nam prosipa njihov miljenik koji im sve predade na tacni.

Albanci su do ovog stadijuma došli tako što su bojkotovali apsolutno sve što su bivše Jugoslavije i Srbija organizovala na KiM, a onda im se posrećio Aleksandar Vučić da natera preostale Srbe na priznanje terorističke tvorevine u srcu Srbije. Po oprobanom receptu, autobusima i sendvičima, a može i za 100, 60, ili 30 evra.

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, nedavno je proglasio krivičnim delom izdaje svako pominjanje Krima u drugom kontekstu osim kao neotuđivog dela ruske teritorije. Očito je sprečio da mu nikne neki Aca Srbin.

U međuvremenu, ovih dana, srpske patriote u poseti Moskvi vode silnu borbu da restauriraju tradicionalno bratske i savezničke odnose sa Rusijom, koja je ostala poslednja brana Vučićevoj izdaji, odnose koje je mnogobrojnim lažnim optužbama i aferama Vođa pokušao da slomi i da ogadi Rusiju Srbima perfidnom revitalizacijom nove Rezolucije IB, ne bi li odnose sa Moskvom sveo na nivo isključivog ličnog profiterstva. Neće mu uspeti, Moskva je odavno prozrela troličnost. Neće ga oprati ni ad-hok telefonske predstave. Brale je jači.

I na kraju, bojkot je Albancima doneo zamalo pa sve, bojkot može Albancima srušiti sve. Klin se klinom izbija.

Davor Kalajžić, penzionisani službenik političke kancelarije specijalnog predstavnika UNMIK-a

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare