Slike “tatinog kureta” sa kriminalnim “kremom” ne treba nikoga da šokiraju, iver ne pada daleko od klade; Pogledaj rad svoj “anđele”

Slike “tatinog kureta” sa kriminalnim “kremom” ne treba nikoga da šokiraju, iver ne pada daleko od klade; Pogledaj rad svoj “anđele”

Pogledaj rad svoj “anđele”

“Cela Evropa i ceo svet će biti šokirani”, izreče predsednik naprednjačke Srbije i ostade živ, uprkos svim snajperima i cajperima koji ga vrebaju čak i sa Marsa.

Kasniš, brale, cela Evropa i ceo svet su već šokirani! Tvojom Vašingtonskom hoklicom i zamenjenom fasciklom. A bili su šokirani i Oliverovim ubistvom, Krušikom, Jovanjicom, izvozom oružja za bratoubilačko ubijanje Rusa i kad si te iste Ruse optužio da su organizovali demonstracije po Srbiji, dok su se tvoji navijači u dresovima i bez dresova srpske policije na ulicama brutalno obračunavali sa građanima.

Piše: Davor Kalajžić

Ej čoveče, da li si normalan, upro si prstom na Putina, dok su po tvom naređenju Nevolja i ekipa divljali po gradu, ili dok su crnim džipovima bez tablica kružili Srbijom i zastrašivali birače, menjali narodnu volju i izborne rezultate. Tad su ti valjali i Nevolja i Dijana i slina.

A onda je krenuo novi šok, po krovovima širom Srbije. Bizon na čelu krda. Pre toga smo gledali modne revije državne “sirotinje”, sve iz fundusa, vožnju „Galbegmobilima“ u tadašnjem piku pandemije.

Naravno, slike “tatinog kureta” sa kriminalnim “kremom” Srbije, ne treba nikoga da šokiraju, jer iver ne pada daleko od klade, ili da citiram Aleksandra Vučića – “Ja imam slike sa raznim ljudima, nekada sam vodio takav život, pa šta?”. “Jedan za sto”, pa šta!

Pa šta ???

Pa ništa, ima narod izreku, jednom bitanga – uvek bitanga. Da sam se ja ikada družio i slikao sa kriminalcima, otac bi mi odavno presudio, a da su se moja deca družila, talila i slikala sa krimosima – ja bih im presudio. Da se razumemo, niko ne napada druženje, ali non-stop biti sa kriminalcima je već nešto drugo. A prvo je to što su ti kriminalci, koji su ovih dana samo jednim delom pohapšeni i ranije bivali hapšeni, pa volšebno puštani. I kome to još nije jasno da su puštani zato što su bili tatini, batini i kuretovi mezimci? Mezimci sa slika, u koloru. Hoće li ponovo biti pušteni? Kako to da onda nije bilo dokaza, a sad odjednom ima? Šta ti „pravosnažno neosuđivani mladići“ imaju od toga što su zagrljeni sa mezimcem? Šta mezimac ima od toga što se grli sa „pravosnažno neosuđenim mladićima“?

Ko tu koga vaspitava, ko od koga uči? U čemu nalaze zajednički jezik i interes? Gde su policijski čuvari po službenoj dužnosti? Šta radi ta policija, podnosi li nekome izveštaje o tome gde i s kim se zagrljen kreće i slika predsednikov sin? Vrše li se negde te bezbednosne provere? Šta radi ta BIA i te Kobre i Dobre, voe i boe? Da li ste vi ljudi normalni? Za šta vas mi plaćamo? Sve države koje ste čuvali su propale, svi sinovi koje ste čuvali su bili u kriminalnom miljeu, predsednika Vlade su vam ubijali sve dok ga nisu ubili, ispred nosa.

Ali Vučiću je to normalno, kad je cela država pretvorena u oazu kriminala. Srbija kao Kolumbija. A kako i ne bi, kad “taj mladić nikada nije pravosnažno osuđen”. Pa kako da bude osuđen kad si Zagorki Dolovac izdavao direktive šta da (ne)radi, a ona se krila iza novina, da se ne vidi kada i od koga prima naređenja? Kako da budu osuđeni tvoji članovi ličnog obezbeđenja, batinaši, narko dileri, uterivači reketa, uterivači glasova, perači novca? Kako dirati “cvećke”, poput Radojičića i Veselinovića, kad su “dokazane patriote”, a ne kriminalci sa UNMIK-ove poternice i KFOR-ove knjige organizovanog kriminala?

Dovoljno je imati člansku kartu naprednjaka i vrata ka nesmetanom kriminalnom delovanju su širom otvorena. Šta bi bilo sa Jutkom i Simom “cigom”, da pojedini mediji koji nisu po tvojoj volji, nisu raskrinkali sve njihove kriminalne radnje? Koliko hiljada naprednih Jutki i Sima još hara ovom zemljom?

Zakon si, čoveče, promenio da bi kriminalcima omogućio da dobijaju značke BIA i policije. Gašiću si dao ovlašćenje da svojim potpisom diskreciono zapošljava zlikovce, nema provere, nema dosijea, nema škola, nema ništa, samo ima – regrutuj vojnike, što gori to upotrebljiviji. Pošteni pripadnici službe su užasnuti stvaranjem naprednjačkog kriminalnog paravojnog krila pod okriljem službi bezbednosti.

“Pola sebi, pola Šarcu daje”. Odavno je narod opisao ovu Vučićevu taktiku saradnje i organizacije visokog kriminala. Oni kradu i deo daju, da bi mogli nesmetano da “rade”, a onda on neku od sitnica pretvori u “fundus” ovde, a ostatak u sigurno, na egzote.

Da li je normalno da sve ove, tvoje godine, toliki kriminalci budu hapšeni pa puštani iz raznoraznih razloga? Da li je normalno da se kriminalcima pišu medicinska opravdanja da ne bi išli u zatvor? Da li je normalno da sudije koje puštaju kriminalce napreduju u službi i dobijaju unosne pozicije prebogatih notara? Da li je normalno da Beograd postane regionalni lider u narko turizmu, gde u svakoj birtiji možeš da kupiš drogu i gde je svaka škola kontaminirana?

Naravno da se kafedžije i pseudo gradonačelnik bune na rano zatvaranje prodavnica droge. Dileri džonjaju do posle podneva, kreću na “rad” u večernjim satima, a tad su “prodavnice” uveliko zatvorene zbog novih mera. Kako da zarade za reket državi i kako kafedžije da zarade za reket kriminalcima? Ko će dilere da istera na “rad” od sabajle kad su noćne ptice? Ko će korisnike da istera na “pijacu”, kad su tek polegali?
Mariniki Tepić se “priviđala droga među kokoškama, pa je zato dobila kokošku”. Da li to Vučiću hoćeš da nam kažeš da ako ti se stalno priviđaju snajperi treba da dobiješ snajper? Je l’ to tvoja logika?

Dvanaest godina si na vlasti, a tek sad si “blago šokiran” i hoćeš da nam kažeš da “svi sklonimo decu od TV ekrana”? Pa mi već više od dvanaest godina pokušavamo da sklonimo svoju decu od tvojih TV laži, od tvojih bakljaških i batinaških hordi, od tvoje Hrkalovićke, Zelje i sline, Rošavog i Mutavog, Kobri i Dobri, od skaradnih rijalitija i celodnevne promocije prostitucije, pederastije, narkomanije i mafije, koju si uposlio da milijardama kredita koje ćemo vraćati stotinama godina budu kumovi na tvojim koridorima partije i bratije.

Svaka nepismena bitanga je uz partijsku knjižicu dobila pride i diplomu, pa si ih sve rasporedio po kapilarnom sistemu, da kradu, pljačkaju, prete i svete. Ti si dovukao Stefanovića i Gašića, Vulina i Drobnjaka, Lončara i Brnabić, revitalizovao bananu i koferka, izvadio od robije svakog kriminalca koji ti se zakleo na vernost i tal, satro si pravosuđe, vojsku i policiju, izdao zemlju i prodao sve nacionalne resurse za “success fee”.

Polako, ali sigurno, celi svet postaje svestan tvog zla, prvobitno umivenog radikalskog zla, a sada bojkotom ogoljenog do koske. Dešava ti se upravo ono što su dočekali svi vazali kada više nisu bili potrebni gazdama. Gubiš pozicije kod EU, Rusije i SAD. Neće ti vredeti ni galopirajuća prodaja Kosova. Jedino te još trpi „brat Si“, čiji industrijski zahvati i slepi miševi otrovaše Srbiju uzduž i popreko, jednako kao i čitav svet.

A i Srbiji si dozlogrdio. Izađi malo na ulicu, međ’ običan svet, bez svojih kriminalaca i batinaša, bez 850 specijalaca koji te obezbeđuju, pa da vidiš koliko si popularan i voljen i kako će te narod pozdraviti. Srbiji je dosta “gajbičara”, sinova, kumova, partije i bratije, uranijuma, čerečenja, dekadencije i degradacije, kancera i diplomiranih pacera bez dana radnog staža i žulja na šaci. Srbiji je dosta lažnih doktora i diploma, brodskih žurki i korona, BIA-e i policije, ambasadora i CIA-e, Doljevca i Obrenovca, silikonskih drolja i Jovanjičkih polja.

Srbija hoće da živi! Da se vrati normalnom svetu i prosperitetu, a ne da večito ostane u tvom balkanskom getu pomračenog neo-radikalskog uma.

“Sablja” je prilično sasekla kriminal u zemlji, ali si ih ti za svojih dvanaest godina sve rehabilitovao i unapredio. Čistiš tuđe pa zalivaš svoje. I sad si se sam upleo u svoju mrežu.

Iskobeljaće te narod.

Ko s đavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju, kaže narodna.

Davor Kalajžić, penzionisani službenik političke kancelarije specijalnog predstavnika UNMIK-a

Izvor: Direktno.rs

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare