Srpski proroci koji završe kao guverneri, ministri ili akademici i proricanje od kog Grčka i danas riče

Srpski proroci koji završe kao guverneri, ministri ili akademici i proricanje od kog Grčka i danas riče

Proricanje od kog Grčka i danas: RIČE!

Vid zabave su mi ,,YOU TUBE istoričari“ koji se u sve tajne razumeju i do sitnih creva tumače kao da su bili glavni učesnici tih događaja, odmah tu do kralja, cara, sultana.

Srpski proroci koji završe kao guverneri, ministri ili akademici i proricanje od kog Grčka i danas
Piše: Danko B. Marin

Jebi ga, i ne zabeleži ih NEPRAVEDNA istorija kao glavne igrače pre nekoliko stotinica ili hiljadu godina (i dve, tri najmanje!), a vredni su putnici kroz tunele vremena: MILENIJUMIMA uvek žrtvujući svoj genijalni život!

Eksperti nam zapenušano tumače i indoevropeistiku, istoriju jezika – teško uvređeni ako ih upitaš za literaturu, koliko dugo izučavaju sanskrit, uporednu gramatiku indoevropskih jezika, uporednu gramatiku slovenskih…

Komesar Blesara pustio staru laprdaljku profesorije o štetnosti Vukove reforme, bruko – tog čobana (bar da je čoban ali ni dve nacrtane ovce nije u stanju da sačuva) Blesaru krkeljivca ne možeš ni na ovom mom čobanskom jeziku razumeti kad prokrkelja-progovori.

Razumeti njega na staroslovenskom, srpskoslovenskom ili ruskoslovenskom?

No vej amigo! Njegovi nepismeni sledbenici ne znaju ni elementarni pravopis srpskog i nebulozno klaparaju poput Blesare, misle da ako bi lupetali na staroslovenskom, srpskoslovenskom, ruskoslovenskom ili stvorili blesaroslovenski da bi bolje prošlo u društvu njihovo neznanje koje ukrašava prirodna tupavost, nekultura, primitivna osionost na nezaustavljivom putu ka eliti u ovom bednom društvu 21. veka u kom većinu čine funkcionalno nepismeni i nepismeni građani.

Navedene ekipe vole da se bave i raznim proricanjima u kojima su oni starozavetni proroci. Ne mogu biti futurolozi usled manjka pročitanih knjiga, nepoznavanja formalne nauke…

Srpski proroci koji završe kao guverneri, ministri ili akademici i proricanje od kog Grčka i danas
Ilustracija

U teškim vremenima rata i trećesvetske podsaharske nemaštine je režim Slobodana Miloševića nametnuo gomile ,,proroka i proročica“ kao vid mentalne higijene, jeftine zabave ali i sluđivanja gluperdi, jer ako bi glupsoni ukapirali svoje bedno osiromašenje postali bi opasna socijalna snaga!

Dobili smo beskrajna medijska lupetanja raznih frikova-likova od kojih mnogi traju i danas, ne samo na stranicama ,,Zone sumraka“ i sličnoih časopisa.

Danas je vašarska lopina iz Bijeljine Dušan je postao ,,kraljica“ umešana u političke analize i ozbiljna moralna konzervativka je nesklona kompromisima!?

Srpski proroci koji završe kao guverneri, ministri ili akademici i proricanje od kog Grčka i danas
Ilustracija

Proročkinja Jorgovanka Tabaković je doktorirala (priča se – PLAGIJATOM) na čuvenom NIKAD ČULI fakultetu u Sremskoj Kamenici, promenila je stranku, rekla da nije više baš sa Kosova i Metohije, nego je postala Vojvođanka i Novosađanka puštajući javno usiljene škrte suze dok je pljuvala u svoju KiM kolevku. Postala je i guvernerka Narodne banke Srbije.

Neke priče imale su ,,tužan kraj“.

Nepoznata Dubravka Melka je umrla kao POZNATA proročica Vava. Nju je beogradska ,,Politika“ ožalita tekstom za pamćenje.

Zvezdica kao glumica i zvezda proročica Milja Vujanović – umire nadam se srećna: udala se za nebesko telo Regulus.

Pitijska proročanstva su deo svetske baštine, od Slobine proročke ekipe baš ništa ne uđe u kolektivni um, kulturu, istoriju.

Ni DOSmanijaci nisu bez ,,vidovnjaka“ bili!

Srpski proroci koji završe kao guverneri, ministri ili akademici i proricanje od kog Grčka i danas
Ilustracija

,,Proročanstvo Tarabića“ dopisaše ,,Tarabići“ – glumac Branislav Lečić i dramski pisac Dušan Kovačević. Posle dobiše konkretnu napojnicu – napoj. GluPac Lečić postaje ministar kulture poznat po kastraciji izdavaštva, autora i čitalaštva uvođenjem poreza od 20% na objavljene knjige. Dušan Kovačević postaje akademik.

,,Proroci“ – novi, najnoviji pomenuti na početku teksta su veoma prisutni kod mnogih konzumenata nesposobnih za ironijski otklon. Razaraju individualno ali posledice oseća kolektiv.

Umrtvljeno društvo nema jedno ,,proročanstvo“ kojim bi nam bila vezana delatnost politička, fizička i misaona.

Sadašnja narkoza podseća na otupelost Grka iz doba nacionalne nemoći, frustriranosti osmanskom okupacijom kada jadni, nesvesni svojih kolektivnih moći, verovaše u ,,proročanstvo“ o ,,plavokosom narodu“(KSANTON GENOS) oslobodilaca sa severa.

,,Videli su Ruse“ – citiram… ,,Nadamo se da će plavokosi narodi da nas izbave, da će doći iz Moskve da nas izbave. Verujemo u žrece i lažna proročanstva, i trošimo vreme na takva zaludstva. Uzdamo se jako da severni vetar Turčinovu omču s vrata će nam smaći“- tako je govorio Matija(!), mitropolit Mire u 17. veku ne bi li pameti doveo zabludele očajnike i naravno priveo Hristu, izbavio od lažnog proročanstva koje je možda i Austrija dinastije Habzburg stručno podmetnula.

Austrija je znala da podržava sećanje Srba na Kosovski boj, naravno zbog sebe i svojih strateških planova!

Neskriveni plan Austrije je bio da postane transkontinentalna imperija za šta je bio bitan izlazak na Bosfor i zauzeće Carigrada. Carevina Austrija vešto učestvuje u ustanku Srba Kosova, spremno šireći svoju vlast po Kosovu i Metohiji. Sa Srbima osvaja Skoplje godine 1689.

Istorija pamti da vojska generala Pikolominija predstavlja motivaciju za planove austrijskih generala za prodor u Grčku, osvajanje Soluna i Carigrada!

Skoplje je tad bilo zapaljeno, jer je vladala kuga. General Pikolomini ubrzo umire zaražen kugom u Prizrenu tokom pregovora sa srpskim patrijarhom.

U međvremenu Beč dobija i novi rat – sin Ane Austrijske Luj XIV, poznat i kao Kralj Sunce, koristi bečko ratovanje protiv Turaka… Epilog nam je poznat.

Ima raznih proročanstava, neka se i ostvare.

Hristos je deo proročanstva ali za hrišćane je jedno ,,proricanje“ naročito bogohulno! Kada će se dogoditi smak sveta ne znaju ni anđeli Gospodnji, zna jedino nebeski Otac.

Sluđeni, poplašeni Romeji se baciše u teško zlo, poverovaše da bolje znaju od Isusa o smaku sveta i da se izjednačiše po tom ,,znanju“ sa Ocem Nebeskim.

,,Postojalo je rašireno verovanje da će smak sveta nastupiti sa završetkom sedmog milenijuma od Postanja, za koji se računa da pada 1492.,“ piše Ričard Klog i objašnjava motivisanu hrabru odbranu Carigrada malobrojnih branilaca ali i mlitavost, inertnost mase Romeja da se masovno odupru Osmanlijama, povežu i plate plaćenike.

Turci zauzimaju Carigrad 29. maja 1453. godine.

Bio je utorak i neki Grci i danas smatraju utorak baksuznim. Nije utorak kriv.

Sultan osvajač grada, zvanog od Grka samo Grad, u Carigrad ulazi popodne lagano na konju, proračunato odlazi do Aja Sofije, silazi sa konja zahvaljuje Alahu i ulazi u hram.

Naređuje da se crkva Aja Sofija pretvori u džamiju i sa predikaonice se odmah čuje da: NEMA BOGA DO ALAHA!

Sad već Mehmed II Osvajač, sultan odlazi do svete Stare palate gde ,,PAUK TKA ZAVESE U PALATI CEZARA“- govori reči persijskog pesnika kad postaje i ostvarenje proročkih reči proroka Muhameda o osvajanju Konstantinopolja: proročanstava raznih ima – to istina, a jedno je baš nanelo nemerljivu štetu Grcima…

Danko B. Marin

Ne propustite

SKANDALOZNO: Pravoslavna dr Jovana pokazala butinu; ANALITIČARI: Sramotna pretnja Vučiću, službe da reaguju!

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare