Svi koji Vučiću dolaze na kanabe su kao i on – ustavokršitelji i pomagači u krivičnom delu “samovlašće”, KZS, član 330.

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen

“Ne želim da pomažem drugima”

Tako je parapredsednik Srbije na TV Pink-u 13. Jula 2022. izrazio “državno jedinstvo Republike Srbije” (Ustav, član 111, Zakon o predsedniku Republike, član 1) i time u glavu “overio” svoju “želju da budem predsednik svih i predsednik za sve”, izrečenu za skupštinskom govornicom 31. Maja 2022.

Piše prof. Davor Kalajžić, Foto: Printscreen YouTube

A sve u smislu toga da je zadovoljan radom odlazeće Vlade, posebno onih koji će “ostati upamćeni u istoriji”, Anom Brnabić i Sinišom Malim.

Nesumnjivo je da će triling Vučić, Mali i Brnabić, ostati upamćen u istoriji Srbije, jer kako 29. Juna 2022. izgovori sam parapredsednik – “niko nam ništa ni ne nudi, niko neće da razgovara, samo gledaju kako da nas unize do kraja, kako da nas ostave bez ičega i kako da nam proteraju narod”.

Obaveza ove i potonjih generacija biće da obezbedi da rezultati desetogodišnje politike “Jajinačkog klana” nikada ne budu zaboravljeni!

Parapredsednik će sa svojim vojnicima u istoriji Srbije ostati upamćen i po demontiranju teritorijalne celovitosti Republike Srbije i rušenju Ustavnog poretka, stvaranju “Velike Albanije” na delu državne teritorije, te sveopštoj pljački, kriminalizaciji, urušavanju i devastaciji svega čega su se on i njegovi vojnici dotakli. Stepen mentalne i fizičke kontaminacije Srbije takođe će ostati upamćen u istoriji, pod uslovom da narod preživi “Knauf” u Surdulici, “Linglong” u Zrenjaninu, “Ziđin” u Boru, “HBIS” u Smederevu, “Rio Tinto i Dandi” u pokušaju, “crnu rupu Evrope – grad Pančevo”, Beograd, ali i Vinču, Obrenovac, Lazarevac, Kostolac i mnoge druge znane i neznane sadašnje i buduće trovačnice Srbije.

Ovih dana, parapredsednik najavljuje novu seansu na kanabetu. Pod maskom konsultacija oko izbora novog mandatara Vlade, predstavnici skupštinske paraopozicije dolaze na poklonjenje autokrati. Farsa je u tome što Ustav članom 115 i Zakon o predsedniku Republike članom 9, kažu isto – “predsednik Republike ne može vršiti drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost… i dužan je da se u svemu povinuje propisima kojima se uređuje sukob interesa pri vršenju javnih funkcija”.

Svi koji pristanu da predsedniku SNS-a dođu na kanabe da bi se “konsultovali” o svršenom činu izbora mandatara Vlade, isti su kao i on – ustavokršitelji i pomagači u krivičnom delu “samovlašće”, KZS, član 330, iz čega dalje proizlazi da svi zajedno ulaze u nova krivična dela, dogovor i udruživanje, čl.345 i 346, što već ulazi na teren udruženog zločinačkog poduhvata.

Jedini koji u ovome neće učestvovati su Vuk Jeremić i SDA. Prvi, zato što je politički mudar, a drugi, jer su u “žalosti”.

Sa “dvoglavim” Vučićem ne sme biti nikakvih dogovora. Njegovo dugotrajno zavlačenje Ustava i zakona trajaće u nedogled, jer kako sam na “Pinku” reče – “stranku koju volim…ću u NEKOM periodu prestati da vodim”, što je otklon od martovske izjave – “svakako ću, koliko je to moguće, uticati na izgled Vlade, a onda ću se pomeriti sa čela stranke”.

Treba mu ostaviti da sa svojim novim/starim vojnicima nastavi novi pobednički “5:0” niz “niko nam ništa ni ne nudi, niko neće da razgovara, samo gledaju kako da nas unize do kraja, kako da nas ostave bez ičega i kako da nam proteraju narod”.

Pre ili kasnije, to će ih sve dovesti do Zabele, jer u Srbiji kad-tad svane “Oslobođenje”, a potom sledi “Veliki reset” na narodna podešavanja.

Prof. Davor Kalajžić
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare