Tompsonizacija Sremske Mitrovice – grada na kostima poklanih od ustaša

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen YouTube, umetniočko delo Save Šumanovića "Beračice"

Danko B. Marin: Tompsonizacija tolerancijom ,,prefinog“ udruženja građana, a u Sremu – Sremskoj Mitrovici: gradu na kostima poklanih od ustaša

Postade odavno ,,LOCUS COMMUNIS“ da je u R. Srbiji patriotizam Srba sklonište hulja. Tom opštem mestu ne sme se protiviti. Pobunjenima se ,,tolerantno“ naturaju stavovi drOgosrPijanaca ostrašćenih podržavalaca svih antisrpskih hulja.

Piše Danko B. Marin

DrogosrPijanci u Srbiji slave ,,Oluju“ tek nešto manje euforično od zapadnohercegovačkih (BiH) ustašofila.

Jedino dostojno kontriranje drOgosrPijanija ima na društvenim mrežama gde se brzo izblokira. Blokiraju i oni pošto su pošteno tolerantni…

SNS oligarhija da im napravi paradu sigurno bi bila masovna. Malošengenski velikoalbanski predsednik Vučić još ne sme. Odricao se govora u Glini 1995. da su ga uvek jadnog ismejali kroatstvujući ZAVNOH ustašoidi. Mora da glumi Srbina ili prosrpskog predsednika kao Boris Tadić što je bio.

Aleksandar Vučić u Glini, Foto: Printscreen YouTube

Negde je vulkan antisrpski morao i zvanično da izbije, izbio je u gradu na kostima mučenika, tamo gde je masovna grobnica i na njoj reči Dobrice Ćosića.

,,Ovde su Nemci i ustaše od 1941. do 1944. godine ubili 7.950 ljudi i žena“- je početak Ćosićevih reči. U stvari procesa antihrišćanske desrbizacije. Staro pravoslavno groblje u Sremskoj Mitrovici bilo je mesto masovnog zločina u vreme NDH. Srbi su dehumanizovani u improvizovanoj Pavelićevoj kvazidržavi. Veliki kameni krst bio je na mitrovačkom gubilištu posle Drugog svetskog rata i potrajao je do 1960.g. kad ga smenjuje urnisanje urnama Bogdana Bogdanovića, pa hajde i reči Dobrice Ćosića da se stave. Ništa nije sad došlo.

Tito u obilasku Spomen groblja streljanih i muzeja u S. Mitrovici, Foto: Autor nepoznat – Museum of Yugoslavia

Etički amorfna masa drogirana SNSmradnom lešinom od medija nije se naročito zatalasala usled tompsonovanja u Sremskoj Mitrovici. Jesu Mitrovčani!

,,Velika ultra giga mega zvezda (Mirko Pajčin – Baja Mali Knindža) koja sigurno nije došla besplatno pa bih molila da mi ispričate kako se taj novac i kako će to biti raspoređeno i ko je postavio te prioritete. U duhu TOLERANCIJE ako su nam bili gosti sa Manjače sa kokardama onda, pošto smo tolerantan grad, onda bi trebalo da do kraja avgusta u Kukujevce dovedemo Tompsona i da napravimo neki dobar balans u svemu ovome i da postanemo grad tolerancije“ – izjavljuje (izgleda nepismena?) Nataša Zec predstavnica ,,Grad za sve nas“ udruženja sremskomitrovačkih (malo)građana.

Nataša Zec, Foto: Printscreen

Gradska skupština Sremske Mitrovice je mesto drOgosrPijanske bljuvotine. Burno su reagovali Mitrovčani. Nekima su roditelji ubijeni na današnjem Spomen groblju. Mnogo je potomaka od ubijenih – u masovnim grobnicama im leže bake i deke.

Srem je mesto dolaska od novoustaša izbeglih. U kontinuitetu se dolazilo iz RSK što je prirodno. Zajedno smo bili deo Vojne granice u Austriji do formiranja truleži zvane Austrougarska.

Urbani JugoslAveni, JugoslOveni, prefinjeni Srbi iz Zagreba bežeći od ustašluka Titovog generala Tuđmana postaju Mitrovčani. KiM Srbi, SFRJ ekonomska emigracija, SFRJ mirnodopski (na silu) beskućnici proterani sa Titovih JNA poligona: Slunj, Manjača,…

Građanstvo momentalno biva uznemireno. Mnogi Nemci i Mađari nisu ljubitelji lokalnog katoličanstva, pa ni kvaziumetnika Tompsona usled pokušaja kroatizacije. Hulja ,,blaženi“ Marko Perković vredi za uzornog katolika. Imao je kod pape u Rimu prijem. Zaista teško su uvređeni i istinski levičari – preci su im veoma često žrtve Pavelićevih sadističkih bandi. Dug bi bio spisak gde spadaju brojne nacionalne manjine Sremske Mitrovice. DrOgosrPijanskim verbalnim budalašenjem naravno da su povređeni Srbi starosedeoci. Gradska skupština se prati. Nekadašnji industrijski grad pun je nezadovoljstva, svi su u sličnim egzistencijalnim problemima. Dođe na ljute rane sirotinjske ponižavanje Tompsonom.

Razvio se pravi mali verbalni rat. Udruženje ,,Grad za sve nas“ se naduto oglašava. Krivi su lokalni mediji!?

Kraj avgusta 1942.g. bio je u Sremu početak vrha krvavog ustaškog pirovanja. Naročito u Mitrovici. Dolazi Viktor Tomić pljačkaš, patološki ubica. Pravoslavno groblje otvara jame za masovna mučenja, ubistva, zgrade po gradu su mučilišta. Dakle teme za pohvale u pesmama poremećenog kvaziumetnika iz Zagore u Dalmaciji. Gospođa Zec bi ,,do kraja avgusta“ da dovede…

Porodica Zec u Zagrebu je monstruozno ubijena od Tuđmanovih neoustaša. Možda bi joj i ,,umjetnik sa svojim tjelesnim zdrugom“ presudio isto? Taman bi imala isti kraj avgusta – kao Mitrovčani stradali u Tomićevoj akciji.

Sreća da su građanistima lokalni mediji bili ponovo za sve krivi. Uključujući ,,fašističko-nacističke“ nezavisne! Natčovečansko građanisanje-onanisanje se nije lako izvuklo: podnosi gospođa Zec ostavku.

U borbu se uključio novinar i urednik srednjih godina. Bogatog iskustva fokusiran na lokalna dešavanja. Nekoliko puta je odbio ponude za velegradsku karijeru. Dobro čoveka poznajem, nekad smo sarađivali. Bio je član levičarske partije. ,,Otpor“ mu je bio organizacija u kojoj se istakao. Prevaren napušta ih. Zna se – do skorih dana išao je na informativne razgovore u Policijsku upravu S. M. Pisala je beogradska ,,Politika“ šta je trpeo. Inicijale ću navesti. Dovoljno je ,,M.M.“ pošto se ne bavim privatnim stvarima, a otkrivam da nije ,,čist“ Srbin. Slovenac je 50% o čemu su šovinisti pisali neuspešno pokušavajući da ga diskvalifikuju.

,,Ruku na srce, godinama već ukazujemo na tajnu vezu između obaveštajnih struktura Republike Hrvatske i udruženja ,,Grad za sve nas“. Tokom prošle predizborne kampanje katolički župnik (hrvatske nacionalnosti) pozvao je vernike da glasaju za njihovu listu“- piše M.M. u autorskom tekstu portala na kom je urednik.

Foto: Facebook/ GRAD ZA SVE NAS – grupa građana

,,Sve vreme, od poslednjih lokalnih izbora, do danas, pišemo o toj vezi i sve vreme nailazimo na ignorisanje nadležnih organa. Da li će Tužilaštvo posle ovog predloga odbornice Nataše Zec, da se najzad probudi iz letargičnog sna i preispita rad ove ,,franjevačke udruge“ koja ima 11 odbornika u mitrovačkoj skupštini, uglavnom članova i simpatizera bivšeg DOS-a (DS, DSS, G17+, Čankove Lige itd…). Pogotovo kada, tobož u ime tolerancije pokušavaju uneti nemir na ove prostore, kao da Sremska Mitrovica nije grad u kojem u miru žive pripadnici najmanje dvadesetak nacija“ – drOgosrPijanski manir, dresura ,,franjevaca“ pokrenuše levičara. Provokacija im se žestoko vratila!

Usledila je energična akcia ,,građanističkih“ botova s namerom relativizacije. Zvanično izgovorene reči gospođe Zec
su reakcija. Fono snimkom objavljuju se njene reči. Na stranu što nastrana politikantska egomanKINJA glumi paćenicu njena nastranost je nju: baš njenim rečima eliminisala. Ostavku podnosi bolje sročenim rečenicama. Prvo na društvenoj mreži je plasirajući. Slušanjem i čitanjem originala ne isključuje se mogućnost nekog drugog autora. Tompsonuša pominje uvređenost i kao dokazani sportski pedagog.

Andragog i pedagog je naravno i etički (psihički?) bolesni Tompson (Marko Perković) – sve mu je beda. Najstarije dete uz ostalo potomstvo mu odrasta u nezdravim uslovima. Može se naći šta se ustašinom sinu desilo… Potražite.

Desna Srbija ne postoji u glavnom političkom toku Srbije. Kapilarno je u tragovima prisutna. DrOgosPija isto je banalna trećerazredna dosetka poput nekog ,,desnog“ klovna Miše Miki Maus Vacića ili rajetinskog SNS snishodljivca, pročitane knjige Boška Obradovića bibliotekara… Zafrkanciju, javni podsmeh izaziva Milica aVETNICA naprednica. Šešelja je progutao luksuzni BMV, njegovog kuma pVašaksta mateVija. Kum kuma u knjižuVini ,,Narkomanija Vuka manitoga“ opisao laufeVski pVecizno!

Čuje se, vidi ,,na aparatima“ drOgosrPijanski našminkani leš. Naše društvo (?) i ono je bolesno. Ne zbog drOgosrPijanaca, oni su jedna od pojavnih slika stanja teške nenormalnosti. Opravdanje potčovečanskih uslova nam nije globalna patokratija (vladavina psihopata) – u kontinuitetu imamo našu šizoidnu: lokalnu.

1. septembra kreće restauracija Spomen groblja u Sremskoj Mitrovici. Stari krst ,,tolerantno“ sigurno neće biti vraćen. Tompson verovatno neće biti pozvan da obeleži svečani završetak radova. Biće i u budućnosti restauracija – bude li se pitala drOgosrPijanska ,,pametna“ baština pojaviće se ustaša Tompson kao žrtva.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare