Umesto apokalipse, smaka sveta ili rata, rodio se svesrpski Vaskršnji Sabor Srbije i Srpske

Izvor:
Nebojša Vukanović info, Foto: Printscreen, nebojsavukanovic.info

Kako je dramatično najavljivan trojni sastanak Vučić – Dodik – patrijarh Porfirije, pomislio bi čovjek da će se desiti nekakva apokalipsa, smak svijeta ili rat, ali tresla se gora rodio se svesrpski Vaskršnji Sabor Srbije i Republike Srpske, piše na svom blogu narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović

Foto: nebojsavukanovic.info

Sve je odrađeno u sklopu dobro osmišljenog političkog marketinga i šireg plana, priprema za beogradske te lokalne izbore u Srpskoj, a bombastične najave samo treba da pojačaju utisak te daju na važnosti učesnicima.

Niko ne zna šta je to bila tema novih „dramatičnih“ razgovora, osim najave da će se o Vaskrsu i Đurđevu danu održati veliki Vaskršnji svesrpski narodni sabor Srbije i Republike Srpske. Datum možda jeste odabran kao simboličan, ali istinski vjernici Vaskrs i slavu slave u svom domu sa svojom porodicom a ne vrše kampanju i promociju.

Printscreen

Ne znam da li će na Sabor biti pozvani svi parlamentarni subjekti iz Srbije i Republike Srpske ili će naći neki način da izbjegnu nepodobne i neželjene, posebno nas slobodne i nekontrolisane, da se obratimo i govorimo o nacionalnim temama i pitanjima, što je za očekivati, ali bi volio da dobijem priliku da kažem nešto o istinskim nacionalnim pitanjima i temama, srpskim ognjištima koja su tema a koja se masovno glase, od Kosova gdje su Srbi ostavljanji na cjedilu i samovolji Kurtiju, demografskog, privrednog i ekonomskog sloma Republike Srpske do masovnog katoličenja Srba koji su ostali da žive u Hrvatskoj, posebno u većim gradovima.

Prvi je dan Vaskršeg posta pa ću se za sada suzdržati od komentarisanja upornog miješanja i međusobne podrške svjetovne i duhovne vlasti te sve češćim sastancima patrijarha Porfirija sa Dodikom i Vučićem, jer je sve već rečeno i jasno.

Dovoljno je reći da blaženošočivši patrijarh srpski Pavle, koji bi trebao biti uzor svima nama, posebno ljudima na čelu naše Crkve, nikada se nije sastajao i fotografisao sa političarima, posebno onim na vlasti, što je, uz istinski skroman monaški, hrišćanski i asketski život možda i tajna njegovog velikog ugleda u narodu, koji niko ne može i neće zadugo dostići. Naš patrijarh Pavle kritikovao je i ukazivao na devijacije u društvu, stao na čelo naroda u litijama protiv vlasti, kad je to trebalo, u javnosti govorio rijetko i tiho ali mudro i snažno da i danas njegove riječi odzvanjaju i opominju.

Nadajmo se da će patrijarh Porfirije shvatiti da mu je mnogo bolje društvo narod i vjernici, sa kojima bi trebao provoditi više vremena, nego političari na vlasti, te da bi bio red da se nekada sastane i sa predstavnicima opozicije, da čuje neki njihov stav i mišljenje, jer i oni predstavljaju narod, a ne da bude dio kampanje i promocije Dodika, Vučića i drugih političara na vlasti.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare