Alimpić: Nisu nas valjda majke rađale na NAŠOJ zemlji da se mi plašimo?

Izvor:
Politički.rs

Opet neki strahovi, na sve strane, jao a šta ako ovaj putić od 600 metara vodi do rudnika, a šta ako je ovaj džip od rio tinta, a šta ako se baš ova kuća proda, a šta ako zorka koridorka ovo, a šta ako brnaba ono i to uglavnom oni koji su jako jako dugo smatrali da je sve u redu.

Piše Marija Alimpić

Da mi je da vidim junaka koji će potera damper seoskim sokakom i to uzbrdo gde ni dva automobila ne mogu da se mimoiđu.

A tražili asfalt. Svi znamo koliko su kmekali za asfaltom na sastanku sa predsednikom, a njima dobrodošlo, reklama džabe a svi znamo koliko se na asfaltiranju može „ućariti“.

Ispade da je dok je Rio Tinto imao hrpu dokumenata iako falsifikovanih bilo bolje nego sad.

Dokle više sa tim strahom, aman. Ko mora da pravda fondove nek to radi malo uljudnije, pristojnije, nemoj baš tako providno zaboga.

Nisu nas valjda majke rađale na našoj zemlji da se mi plašimo? Čega?

Pa šta ako hoće da razgovaraju sa Vladom Srbije, kao inače tih razgovora nema dok nam ne najava, svašta.

Zamislite sada da pomisle da pokrenu projekat koliko dokumentacije i javnih rasprava je pred njima a nas sada mnoooogo više koji nećemo dati nego u novembru 2019. kad nas je bilo celih dvoje.

Šta ja imam s tim šta oni hoće, meri se šta mi hoćemo.

Ako su hiljade na Šri Lanci danas navalile na kuću predsednika, je l’ ćemo mi sedeti i nemo gledati šta nam se dešava, ako vam neko doće u kuću i kaže izađi hoćete izaći?

Pa nećete, niste blesavi kao što nisam ni ja.

Kako to da onima koji redovno odlaze po instrukcije u Sarajevo gde Srba gotovo da i nema, gde inače odlazi dobar deo NVO sektora sada smeta to što Srbi iz Republike Srpske dolaze u Loznicu?

Isto tako im ne smeta što su desetine ljudi iz Azije sumnjive prošlosti koji nisu mogli da prođu proveru u MUP-u došli u Loznicu da rade za kineski MINT. To je izgleda u redu.

Licemerje na kub.

A o sarajevskim podrumima ću tek da pišem.

Jao nije Rio Tinto sanirao štetu. Nije, treba da mu se vrate novci koji su od njega uzimani, to je najveća šteta koju je naneo. Bušile su iznajmljene kompanije koje ne postoje više, o tome sam pisala. Odgovorne su i naše institucije što sve to nisu kontrolisali i oni su ti koji tu terensku štetu treba da saniraju, oni dozvole izdali.
Mi vodimo pravni spor protiv države Srbije, to je adresa nalogodavaca.

Isti oni koji su duvali u istu tikvu sa Savom kad se godio oko referenduma sad su zabrinuti tobože zbog Srba iz Republike Srpske i referenduma.

Ko se sastajao sa Brnabićkom, ko je pozivao vajnog predsednika u posetu pa onda bežali od kuće?

I šta ako putić od 600 metara vodi do rudnika. Nema da ga bude pa neće nigde da vodi.

Možda bi bolje bilo da pojedini brinu kako da objasne svoje veze sa mučenim Vidojem i o kriminalno-pravnim problemima kojih itekako imaju.

Kao da smo pali s kruške, ako smo ih jednom pomakli odavde opet ćemo.

To što strana kompanija jeste registrovana i što ima radnike, a što da nema kad decenijama imamo izdajničke vlasti koje im to omogućavaju. Sad se uhvatili što Rio Tinto ima radnike. Ako imaju para za bacanje i ljigavaca među nama koji će se sageti da taj novac uzmu, neka ih.

Ova borba je mnogo veća od samo borbe protiv jednog rudnika, a rudnika biti neće!

Zaštitimo Jadar i Rađevinu

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare