18/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Davidović: Sve što je Amfilohije gradio ste degradirali, gledate kako Vučić izdaje Kosovo, ćutite i podilazite mu

Printscreen YouTube/ TV Happy

Izvor:

Godinama gledate kako nam Vučić izdaje i prodaje Kosovo, ćutite i podilazite mu, tvrdi lider Narodnog pokreta

Lider Narodnog pokreta Miodrag Daka Davidović oglasio se sinoć nakon informacije da je otac Gojko Perović smijenjen sa funkcije rektora cetinjske Bogoslovije, poručivši da ga brojni sveštenici blokiraju i brišu iz prijatelja, prenosi podgorički Dan.

Kako je kazao, “sve što je mitropolit Amfilohije gradio su uništili i degradirali, a od 30 godina njegovog nasleđa sve su rastočili”.

– Blokiraju me sveštenici, brišu me iz prijatelja tobože vjernici koji o vjeri i o Crkvi pojma nemaju. Šta je sljedeće, hoćete li da me isključite iz Crkve? Samo naprijed, Hrista u meni da isključite ne možete. Glas istine u meni da isključite nećete. I ne zovite me na poslušenje. Ja da gledam kako Hristovu Crkvu rastaču i ponižavaju i da ćutim, neću. Đurović vam je dostojan i nepogrešiv, a Gojko Perović nedostojan?- upitao je Davidović.

Kako tvrdi, kad je sveštenstvo primilo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da prisustvuje Svetom arhijerejskom Saboru, jedini koji je reagovao bio je mitropolit Amfilohije.

– On je bio jedini koji je sačuvao dostojanstvo Crkve, jer to je skandal da neko sa strane prisustvuje Saboru. Godinama gledate kako nam izdaje i prodaje Kosovo i ćutite. Podilazite mu. Još ga i ordenjem kitite. Šta je sa Pećkim Svetosavskim Tronom? Kad ćete tamo da ustoličite patrijarha? Naravno nikad, jer ne da Vučić, iako bi vi to htjeli. Dijelite ordenje i kusom i repatom. Nema ko nije dobio orden od Crkve, a uglavnom ih dijelite izdajnicima srpske zemlje i Kosova. Sve ste Amfilohijevo uništili i degradirali, od 30 godina njegovog nasleđa sve rastočili. Amfilohije mu zabrani da dolazi u Crnu Goru, kad Amfilohije umrije vi ga dovedoste. I nemojte narod da optužujete za podjele i raskole, jer podjele u politici prave političari, a u Crkvi velikodostojnici. I ne svaljujte ovo na narod, ovo ste vi uradili i vi odgovarajte Bogu kako je ko radio- poručio je Davidović.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: