DEMANTI SRĐANA JOVANOVIĆA: Nemam kuću s bazenom, to je kuća mojih roditelja…

Izvor:
Politički.rs, Foto: Privatna arhiva

Demanti na tekst “Srđan Jovanović, bahati komandir policije u Gadžinom Hanu: Kuća sa bazenom, tri stana i skupoceni automobili”, koji je uputio pravni zastupnik Srđana Jovanovića advokat Marko Mitić, prenosimo u celosti, u integralnoj verziji

Obraćam Varn se kao punomoćnik Srđana Jovanovića iz Niša, koga ste dana 23.12.2021. godine, na portalu Politički.rs, označili kao bahatog komandira policije u Gadžinom Hanu, takođe, ste naveli da vodi raskalašan život, da je isti kadar SNS-a, da šikanira njemu nepodobne policajce, da u svom posedu ima kuću sa bazenom, tri stana i dva skupocena automobila, da je isti poznat po dodeljivanju plakete Dijani Hrkalović, kao i da je u Nezavisnom sindikatu policije izvršio razne pronevere. Ovakvi navodi su apsolutno neistiniti.

Naime, moj vlastodavac ne poseduje kuću sa bazenom, kuća i bazen sa sporne fotografije koju ste prikazali, su u vlasništvu njegovih roditelja koja je napravljena 1991. godine, kao i bazen, zatim, isti ne poseduje 3 stana već se u njegovom vlasništvu nalazi jedan stan povrsine 45 mkv, koji je kupio na kredit sa otplatom na rate na 20 godina, koji je podigao u OTP banci. Takođe, navodim da Srđan ne poseduje luksuzne automobile kako ste objavili, već isti poseduje jedno vozilo marke reno clio, godina proizvodnje: 2015. god., službeno vozilo koristi isključivo u službene svrhe. Sva imovina koju Srđan Jovanović poseduje je imovina koja je stečena za 30 godina rada njega i članova njegove porodice.

Što se tiče navoda da je poznat po dodeljivanju plakete Dijani Hrkalović, navodim, da je moj vlastodavac kao član delegacije NSP-a bio prisutan protokolarnom dodeljivanju plakete Dijani Hrkalović, tada državnom sekretaru MUP-a, plaketu je istoj dodelio NSP, 2018-te godine, a ne Srđan Jovanović, pa je postavljanje pitanje ko ga sada štiti potpuno apsurdno.

Na mesto komandira policijske ispostave Gadžin Han, Srđan Jovanović je izabran 01.01.2019. godine, isključivo zbog svog dugogodišnjeg rada u MUP-u, i postignutih rezultata. Protiv istog nikada nije podneta ni jedna prijava za mobing ili šikaniranje pripadnika policije kako vi to navodite, niti je isti član bilo koje političke partije.

Na portalu na kome je vest objavljena čitaoci su ostavili veliki broj uvredljivih komentara na račun Srđana Jovanovića podstaknuti konkretnim tekstom koji obiluje apsolutnim neistinama pa je na taj način objava spornog članka prouzrokovala stigmatizaciju mog vlastodavca i na taj način povređen je njegov ugled i čast. Kako je moj vlastodavac izuzetno poštovan u svom poslu te svaki neosnovani navod u medijima o njemu sa negativnim konotatom ima negativne posledice.

Imajući u vidu čl. 83. st 1 Zakona o javnom informisanju i medijima koji definiše da lice na koje se odnosi informacija, kojja može da povredi njegovo pravo iii interes, može od odgovornog urednika zahtevi da, bez naknade, objavi odgovor u kome on  tvrdi da je informacija neistinita, nepotpuna iii netačna, tražim da u skladu sa istim postupite i učinite javnosti dostupnim informacije da je usled vaše greške došlo do spominjanja Jovanović Srđana na portalu Politiički.rs u izuzetno negativnom konotatu, i usled neproverenih informacija dali neistinite informacije, obzirom da su svi navodi apsolutno neistiniti i paušalno navedeni.

U Nišu, 24.12.2021. god.

Advokat Marko Mitić iz Niša

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar