Đorđević: Vučić danju crta murale sa likom Putina, a noću ih precrtava ukrajinskim parolama

Izvor:
Danas, Politički.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević komentarisao je za Danas intervju koji je Aleksanar Vučić dao Blumbergu, na osnovu kojega analitičari i mediji zaključuju da je došlo do razlaza Vučića i Rusije

 Đorđević smatra da je razlaz Vučića i Rusije odavno počeo i to je jasno i Rusima i zato više ne kriju svoju razočaranost takvim Vučićevim stavovima.

„Zašto im je trebalo toliko vremena da to shvate, to je pitanje za Rusku ambasadu u Beogradu, za Ruski Dom, Sputnjik , Raša Tudej i za gospodina Babakova i neke ljude u vrhu administracije predsednika Putina. Vučić ne priznaje referendum na Krimu i u četiri oblasti pripojene Rusuji. On šalje ekonomsku pomoć Ukrajini, a sada i u oblasti energetike. On širi agresivnu rusofobiju preko svojih Šormaza, Dragišića, advokata Stojkovića, on je pet puta glasao za antiruske deklaracuje, izmišlja priču o Vagner grupi i njenom delovanju u Srbiji, što je laž i glupost, a sa druge strane na Hepiju pušta Aktuelnosti, kotroliše razne Miše Vaciće i tako stvara privid lažne rusofilije“, obajašnjava Đorđević.

Dodaje da ne preteruje kada kaže da Vučić crta mural sa Putinovim likom danju, a onda noću isti uništava proukrajinskim parolama.

„On bi svakako želeo da isprovocira Rusiju i da ona sama odustane od Rezolucije 1244 i da onda on njih optuži za izdaju i da tako završi posao zbog čega je i doveden. Ali ima problem sa svojim glasačima i srpskim narodom i naravno sa istorijom koja će ga pamtiti, ne kao Acom Srbinom, već kao izdajnikom. Ova će godina svakako biti prelomna i za odnose sa Rusijom i za pitanje KiM i svako onaj u Srbiji koji se bavi politikom, analitikom ili medijima i napada na Vučića sa pozicije da je on ruski čovek i igrač, čini mu uslugu i diže rejting kod njegovih glasača, što je njemu najvažnije“, zaključuje Mlađan Đorđević.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare