Gajić: To što Rusija smatra Vučića prijateljem, velika je obmana kreirana u Moskvi

Izvor:
Politički.rs, Ilustracija, Foto: Printscreen

U intervjuu za IA REKS srpski politikolog Stevan Gajić, između ostalog se osvrnuo i na odnose Aleksandra Vučića i Rusije.

Što se tiče ruske javnosti, koja Vučića smatra prijateljem, reč je o velikoj obmani u čijem kreiranju su u samoj Moskvi učestvovali lobisti predsednika Srbije. Danas ih je lako identifikovati, pošto su ti isti ljudi odmah kritikovali specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, uplašeni odlučnošću ruskih vlasti.

Zašto su oni bili potrebni Vučiću? Pošto Vučić zna da njegovi birači vole Rusiju, prevario je s jedne strane njih, a s druge strane prevario je i Rusiju. On je ceo narativ o prijateljstvu i bliskosti sa Rusijom iskoristio samo za unutrašnje političke potrebe. Takođe kratkoročno, ovaj narativ je laskao zvaničnoj Moskvi. Na kraju je Vučić zahvaljujući svojoj prevari gotovo završio svoju misiju u Srbiji koju mu je, po svemu sudeći, poverio Zapad“, bio je Gajićev odgovor na pitanje novinarke Tatjane Stojanović zašto je u ruskim medijima Vučić predstavljen kao prijatelj.

Gajić je za IA REKS potvrdio da Vučić nije ništa potpisao u Ohridu, ali “dao je ‘besu’. Sada vojska Vučićevih botova pokušava da uljuljka društvo koje se, naravno, protivi ohridskim sporazumima”.

Na konstataciju novinarke da jedan broj ruskih politikologa često postavlja pitanje: ako Vučić ne uživa podršku stanovništva, zašto stalno pobeđuje na izborima, Gajić kaže:

“Ovi politikolozi to govore ili da bi opravdali svoja predviđanja u vezi sa Vučićevom politikom i njegovom privrženošću prijateljstvu sa Moskvom, ili su i sami Vučićevi lobisti. Treba da znate da Vučić nikada nije izašao na izbore sa svojim pravim programom prema Kosovu i Metohiji. U izbornu kampanju ide samo sa opštim patriotskim parolama o miru i stabilnosti, koje navodno samo on može da obezbedi Srbiji. Vučić ne govori istinu o tome šta radi na Kosovu.”

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare