Hoće li svi Vučićevi skandali biti njegov „Votergejt“?

Hoće li svi Vučićevi skandali biti njegov „Votergejt“?

Od skrivanja istine i snimaka koje javnost nikada nije videla, užasne tragedije na naplatnoj rampi u Doljevcu, u kojoj je poginula Stanika Gligorijević preko smrti Slobodana Tanaskovića, čuvara objekta u Hercegovačkoj koji je preminuo nekoliko dana posle vezivanja i mučenja u noći kada je rušeno u Savamali, ili paljenja kuće novinara, do monstruoznih ubistava za koje se sumnjiče Veljko Belivuk i njegov kriminalni klan, režim Aleksandra Vučića je ili skrivao i prećutkivao istinu ili je usled određenih pritisaka parcijalno otkrivao počinioce kriminalnih dela.

Ono što je činjenica je to da se u svakoj od afera spominjala neka osoba iz vlasti.

Svi navedeni primeri šokirali su javnost u istoj onoj meri u kojoj istina nikada nije otkrivena.

Pre mnogo godina, u Sjedinjenim Američkim Državama, tačnije 1974. godine Ričard Nikson, tadašnji predsednik SAD-a smenjen je usled afere „Votergejt“, kada su uhapšena petorica provalnika koji su provalili u kancelariju Demokratskog nacionalnog komiteta u hotelu Votergejt, dve godine ranije 1972. godine.

Ako se sećate, istraga je tada utvrdila da su Niksonov štab i njegovi ljudi bili odgovorni za ovo, kako i za političku špijunažu i nelegalne aktivnosti.

Hoće li svi gore navedeni primeri biti i Vučićev Votergejt?

Hoće li i Vučić, kao i Nikson podneti ostavku, kada bude video da ono što su radili njegovi ljudi, vidi i cela Srbija?

Žalosno je što u Srbiji imamo situaciju da usled svih zala i nesreća nemamo Boba Vudvorta i Karla Berštajna, koji su i zaslužni za otkrivanje istine u aferi Votergejt.

Umesto Vudvorta i Berštajna imamo medije koji prikrivaju istinu i štite one koji ne štite interese Srbije i stanovništva.

Politikon

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare